Vertıgo nedir tedavisi nedir

Vertıgo nedir tedavisi nedir

Baş dönmesi olarak bilinir. Baş dönmesi hafif bir dengesizlik hissi şeklinde olabileceği gibi, hastayı yataktan kalkamaz hale getirecek derece de şiddetli de olabilir. Baş dönmesi sıklıkla kulaktan kaynaklanan sorunlar nedeniyle ortaya meydana gelir. Ancak,başta nörolojik rahatsızlıklar olmak üzere başka hastalıkların belirtisi olarakta ortaya çıkabilir. Üst solunum yolu hastalıkları, depresyon, anksiyete, hipertansiyon, tiroid, kalp-damar rahatsızlıkları, diyabet, kansızlık; vertigoyu tetikleyen en önemli rahatsızlıklardır. Baş dönmesi şikayeti ile hekime başvuran hastaya kulak muayenesi ve nörolojik muayene ile birlikte İşitme testi, iç kulakla ilgili denge testleri beyin elektrosu (EEG), tomografi veya MR incelemeleri yapılarak sorunun ne olduğu ortaya çıkarılır.

Tedavide asıl önemli olan nedenin bulunmasıdır. Bunun yanısıra stres, alkol, sigara, kafein ve tuzdan uzak durulması, Baş dönmesini artıran pozisyondan kaçınma, ilaç tedavisi ve denge egzersizleri ve eğer gerek duyulur ise orta kulağa ya da beyinde saptanan lezyona yönelik cerrahi tedavi ile hastalık kontrol altına alınır.

Bu makale 5 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı

Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, 1969 yılında Yozgat - Boğazlıyan'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1994 - 2007 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2007 - 2010 yılları arasında bir çok özel kuruluşta görev yapan, 2010 - 2016 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.   Web Adresi : https://drmustafakaymakci.com/ Instagram : @burun_estetik_bursa   ...

Etiketler
Vertigo tedavi
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube