Varis nedir? yakınmaları ve tedavisi

Varis nedir? yakınmaları ve tedavisi

Kirli kanı kalbe taşıyan damarlar toplardamar olarak adlandırılır. Bu damarlarda kopekcık sistemleri kanın geri kaçmasını önler. Değişik sebeplerle bu kapak sistemlerinde oluşan bozukluklar kanın geri kaçmasına yol açar ve dolayısıyla zaman içinde damarlarda bozulma ve genişlemeler oluşur. Böylece varis oluşmuştur.

-Yakınmalar ?

Özellikle gece oluşan kramplar, bacaklarda ağrı, şişme, kaşınma, yanma ve huzursuzluk yakınmaları oluşabilir.

-Neden Oluşur ?

Genetik başta olmaz üzere, ayakta fazla durma, oturarak uzun süre çalışma, sıcak suyla banyo alışkanlığı, güneşte fazla kalma, hamilelik gibi sebepler varis oluşumuna yol açabilir. Bazen bir bazende birden fazla neden varise yol açabilir.

Nasıl Tedavi Edilir ?

Varis derecesine göre lazer, skleroterapi veya operasyonla tedavi edilmektedir.

-Tedavi ağrılı mıdır, kaç seans tedavi gerekir ?

Tedavi sırasında ciddi bir ağrı oluşmaz. Varisli bölgenin genişliğine göre seans sayısı belirlenir. Haftada bir veya iki seans uygulanabilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş

Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1980 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1984 - 1989 yılları arasında aynı üniversitede yaparak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

1989 - 1995 Yılları arasında, Edirne Devlet Hastanesi'nde, Edirne Özel Hayat Hastanesi'nde, 1995 - 2004 yılları arasında İstanbul Yaşam Hastanesi'nde, Bağcılar Hastanesi'nde, JFK Hastanesi'nde, görev almış olan Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, 2004 yılında Medikal Estetik Sertifikası almış 2004 yılından itibaren ameliyatsız varis tedavisi uygulamaya başlamıştır. 

Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, mesleki çalışmalarına Özel Jean D'arcel Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Seans
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube