Kırışıklık ve tedavisi

Kırışıklık ve tedavisi

Kırışıklığın temel nedeni genetik yaşlanmadır. Genetik faktörler dışındaysa güneş, stres, sigara, kas hareketleri (mimik) gibi nedenlerle de kırışıklık oluşabilir.

-Kaç tip kırışıklık vardır ?

1.İnce Çizgiler: Derinin orta tabakası olan dermisin düzensiz kalınlaşması ve epidermisin su tutma kapasitesinin azalması sonucu oluşur. Başlıca güneş hasarından ve sigara içilmesi gibi çevresel toksinler yoluyla olur.

2.Derin Kırışıklıklar: Kaz ayağı gibi göz çevresinde gülme sonucu veya kaş arasındaki endişe çizgiside denen kırışıklıklar derin kırışıklıklara örnektir.

-Kırışıklık tedavisi nasıl yapılır ?

Nd. Yağ lazer uygulamalarıyla ince kırışıklıkların giderilmesi yanında, canlılığı arttırma, cildin renk tonunu düzenleme, yaşlanma bulgularını azaltma sağlanır. Lazer dermisteki hücreleri uyararak lif ve ara madde yapımını arttırır.Cilt parlak nemli sağlıklı ve canlı görünür. 2-4 seansta genellikle istenen sonuç alınır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş

Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1980 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1984 - 1989 yılları arasında aynı üniversitede yaparak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

1989 - 1995 Yılları arasında, Edirne Devlet Hastanesi'nde, Edirne Özel Hayat Hastanesi'nde, 1995 - 2004 yılları arasında İstanbul Yaşam Hastanesi'nde, Bağcılar Hastanesi'nde, JFK Hastanesi'nde, görev almış olan Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, 2004 yılında Medikal Estetik Sertifikası almış 2004 yılından itibaren ameliyatsız varis tedavisi uygulamaya başlamıştır. 

Uzm. Dr. Erkan ASLANTAŞ, mesleki çalışmalarına Özel Jean D'arcel Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Kırışıklık tedavisi
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş
Uzm. Dr. Erkan Aslantaş
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube