Varis neden olur?

Varis neden olur?

Toplardamarlarda ( venlerde) bulunan kapakçık sistemi çıkan kanın aşağı dönmesine engel olur. Çeşitli nedenlerle kapakçıklar hasar gördüklerinde ise pompalanan venöz kanın bir kısmını geri kaçırırlar. Geri kaçan kan aşağıda biriktikçe göllenme söz konusu olur. Bu göllenme zamanla damarların genişlemesine ve cilt üzerinden bariz şekilde belli olmasına neden olarak varisler oluşmaktadır.

Cinsiyet, gebelik, ilerleyen yaş, fazla kilolar, hareketsizlik ve bacaklarda oluşan travma ve genetik durumlar varis oluşumunda etkili faktörlerdir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde uzmanlığını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde hastalarınagizmet verdi. Hastane yöneticisi olarak hizmet yaptı. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde uzmanlık alanları ile ilgili hastalarına hizmet sunmuştur. Tamamlayıcı Tıp alanında çalışmalarına devam eden Yrd. Doç. Dr Yunus Keser YILMAZ Akupunktur, Kupa Hacamat, Ozon terapi, Fitoterapi, Homeopati, Proloterapi, Mezoterapi ve Sülük tedavisi eğitimlerini Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde tamamladı. Ulusal ve uluslararası dergilerde 100’ün üzerinde yayınlanmış ...

Etiketler
Varis neden oluşur
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube