Vajinismus tedavisi için cerrahi yöntemler

Vajinismus tedavisi için cerrahi yöntemler

Bazı durumlarda vajinismus tedavisi için cerrahi yöntemler ameliyatlar vajinismus sorununu tamamen çözebilir. Kızlık zarı vajina ve dış genital alan (vulva) ile ilgili daha çok doğuştan veya nadiren de sonradan ortaya çıkan problemler cinsel ilişkinin yaşanmamasına neden olabilir.

Vajinismus öncesi Jinekolojik değerlendirme çok önemlidir. Kızlık zarı ve vajina ile ilgili doğuştan gelen anatomik (yapısal) problemler veya sonradan ortaya çıkan fiziksel engeller cerrahi yollarla düzeltilmelidir. Aksi taktirde bu hastalara gereksiz yere psikolojik tabanlı cinsel terapiler zaman kaybı yaşatacaktır.

KIZLIK ZARINA BAĞLI VAJİNİSMUS PROBLEMİ

Kızlık zarına ait sorunlar vajinismusa sebep olan en sık organik (yapısal) nedenler arasındadır.

Kızlık zarının normalden kalın sert ve yüksek oluşu (yüksek kanallı hymen) cinsel birleşmeyi olanaksız hale getirir.

Malesef pek çok hasta bu tür probleme sahip iken ve bu tür bir sorunun tek tedavi seçeneği basit bir

cerrahi operasyonken gereksiz yere aylarca psikoterapilerle maddi ve manevi yıkıma uğramaktadır.

Vajinismus tedavisi için kızlık zarının alınması veya kızlığın kesilmesi operasyonları tecrübeli hekimlerce yapılmalıdır. Böylece çözüm süreci oldukça kısalacaktır.

Vajinismusta ancak doğru ve bilimsel yöntemlerle sonuca ulaşmak mümkündür.

Bu makale 12 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Neslihan Gürbüz

Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıpta uzmanlık sınavında ilk 50'ye girmiştir. İhtisasını ise, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. 1999 - 2013 Yılları arasında Central Hospital'de kendi bünyesi içerisinde Batı Anadolu Mersinli Tıp Merkezi ve Karşıyaka Tıp Merkezi'nde hasta kabulü yapan Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış bir çok makale sahibi olup,  ulusal ve uluslararası bir çok mesleki gelişim eğitim programını başarıyla tamamlamıştır. Op. Dr. Neslihan GÜRBÜZ, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Batı Anadolu Tıp Merkezi'nde ve Özel Batı Anadolu Central Hospital'de devam etmektedir. ...

Op. Dr. Neslihan Gürbüz
Op. Dr. Neslihan Gürbüz
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube