Tüp mide (sleeve gastrektomi)

Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide) Ameliyatı İle Ağrısız Acısız Zayıflayın Tüp Mide Ameliyatı Midenin bir kısmının ameliyatla alınması ameliyatıdır. Fiziki olarak size bir şey kaybettirmez . Büyüyen ve genişleyen mideniz küçülürTüp Mide Ameliyatı diyen yapmakta zorlanan , Obeziye sınıfında değerlendirilen , vücut kitle endeksi belli bir seviyede olan hastalara uygulanmaktadır.

Tüp mide (sleeve gastrektomi)

Tüp Mide Ameliyatı kesinlikle ve kesinlike güzellik veya estetik amaçlı yapılan bir ameliyat değildir.

Diyet

Tüp Mide AMeliyatı öncesi obezite hastalarımızı kesinlikle direkt olarak tüp mide ameliyatı yapmak yerine diyet olasılığı deperlendirilir. Eğer kişi diyet ile kole verebilmesi mümkün değilse o zaman Tüp Mide Ameliyatı  tavsiye edilir. Önceliğimiz her zaman için hastanın iyiliği ve sağlığıdır

Zaman 

 Tüp mide ameliyatı kilo vermek için zaman ve hız konusunda en çok sonuca ulaşabileceğiniz kilo verme yöntemlerinden biridir. Uzun süreli diyet , egzersiz ve kesinliği belli olmayan bir çok yöntemin aksine tüp mide ameliyatı size kesin bir sonuç verir. Bu sayede zamandan tasarruf edersiniz. Öyleki Ameliyat olduğunuz günün akşamında kişi türüyüp taburcu olabilir hatta evine bile gidip gündelik yaşantısına devam edebilir .

Ameliyat Öncesi 

 Ameliyat öncesi kişi muayene edilir. Midesi ve diğer yapılan test sonuçları kontrol edilir. Kişi eğer ameliyat olmaya uygunsa tüp mide ameliyatı için öncesinden hastaya tüm şeffaflığıyla bilgi verilir .

Ameliyat Detayları

 Tüp mide ameliyatı kesinlikle Ağrısız ve Acısız yapılan bir işlemdir .Cerrahi olarak kesime, dikme veya açma gibi işlemler yoktur. Basittir ve hastanın vücudunu tahrip etmez

 Ameliyat Sonrası

 Ameliyat sonrası Midenin %80 lik kısmının alınmasıyla beraber hastanın vücudunda belli sarkmalar oluşmaktadır. Bunu hastalarımıza en çok önerdiğimiz yöntem olan spor yapma ile kolayca atlatıp sorun giderilmektedir. Tüp Mide Ameliyatı sonrasında kendinizi hafiflemiş hissedeceksiniz. Fazla kilolarınızdan çok rahat bir şekilde kurtulacaksınız

 Ameliyat sonrası hasta ara ara muayeneye gelir ve hastanın zayıflama sonrası değişiklikleri izlenir. Unutmayın Obezite artık çağımızın bir vebasıdır. Bunun çözümüde Tüp Mide Ameliyatı ile basit bir cerrahi operasyondur .

 

Bu makale 26 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cenan Oktay

Op. Dr. Cenan OKTAY, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Cenan OKTAY, mesleki çalışmalarına İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Özel Rami Hastanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
Tüp mide ameliyatı
Op. Dr. Cenan Oktay
Op. Dr. Cenan Oktay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube