Kanser ameliyatı cerrahisi nedir ?

Günümüzde bir çok Kanser hastalığı artık gelişen teknoloji ve yeni nesil Sağlık Sistemleriyle ameliyat edilerek tedavi edilebiliyor . Bunun yanı sıra kemoterapi , ilaçlar vb. yan etkisi olan bir çok yöntem mevcut . Ancak bu diğer yöntemler hastayı fiziksel açıdan yormakta ve direncini düşürmektedir.

Kanser ameliyatı cerrahisi nedir ?

 

 

  Kanser Cerrahisinde en önemli nokta hastanın bu tedavi sürecinde istekli ve morelinin yüksek olmasıdır . 

 

 

  Kanser Ameliyatı olmadan önce neler yapılmalıdır ? 

 

Kanser ameliyatı olmadan önce hasta öncelikle muayene edilmeli. Kanser hücresinden bir örnek alınmalı ve hastada ki kanserin yani tümörün durumuna göre tedavi yöntemi belirlenmelidir . Bu güne kadar yapılan kanser ameliyatlarımızın %90’ı başarı ile geçirilmiştir. Tedavi öncesinde hasta bütün riskleri ve alternatifleri analiz etmelidir. 

  Kanser Ameliyatı olmak için hangi doktor seçilmelidir ? Nereye başvurmalıyız ?

 

  Kanser ameliyatı olmak için birincil seçeneğiniz kesinlikle hasta geçmişine baklamısınız. Başvurduğunuz doktorun başarı oranı önemli olduğu kadar hizmet verdiği klinik veya hastanede büyük önem arz etmektedir.

 Kanser Ameliyatı olmak için hangi yöntemi seçmeliyim ? 

 

   Kanser ameliyatı için bir çok yöntem mevcuttur. Ancak bazı yöntemler hem çok pahalı hemde başarılı olamayabiliyor. Bizim İse kullandığımız yöntemler  ;

Konvansiyonel  ( Açık Cerrahi ) 

 

    Standart kullanılan ve en başarılı olan yöntemlerden biridir. Bu yöntem sayesinde açık kanser ameliyatı yapılır. Hastanın vücudundaki tümör tamamen gözle görülür bir şekilde çıkarılır . 

Laporoskopik Cerrahi ( Kapalı Cerrahi )

 

    Genellikle her kesim tarafından kapalı cerrahi ameliyat olarak bilinir. Diğer Ameliyatlara nazaran ağrısı daha azdır ve iyileşme süreci daha hızlıdır.  Karın bölgesinden açılan bir bölgeyle vücut içerisinde laparoskop cihazı sokulur ve doktor teleskop yöntemiyle monitörden izleyerek hastanın ameliyatını gerçekleştirir.  

  laparoskopik Cerrahi işleminin diğer işlemlere nazaran avantajı Açık yara yoktur. Kesi bölgesi yok denilecek kadar azdır. Kesi bölgesinin diğer aameliyatlara göre kapanması daha kısa sürer. Açık Ameliyata göre daha hijyenik ve daha stabildir  . Bu ameliyat yöntemi sayesinde hasta gündelik yaşamına daha hızlı döner ve daha hızlı adapte olur .

Kanser ameliyatlarının (Kanser Cerrahisi) diğer ameliyatlardan farkı nedir?

 

  Kanser ameliyatlarında en önemlisi tümöre dokunmadan , tümörün vücuda daha fazla zarar vermeden çıkarılması  elzemdir . Buda cerrahın tüm çevre dokulara hakimiyetini ve bir sorun olduğu zaman çalıştığı bölgedeki tüm dokularda gelişen sorunları düzeltebilme yetisi olmalıdır.

 

Bu makale 26 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cenan Oktay

Op. Dr. Cenan OKTAY, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Cenan OKTAY, mesleki çalışmalarına İstanbul Eyüpsultan'da bulunan Özel Rami Hastanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
kanser cerrahisi
Op. Dr. Cenan Oktay
Op. Dr. Cenan Oktay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube