Tüp mide ameliyatı ve obezite cerrahisi

Çağımızın hastalığı olan obezite, uyku apnesi, hipertansiyon, diyabet, dolaşım sistemi hastalıkları ve sindirim sistemi hastalıkları gibi pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir.

Tüp mide ameliyatı ve obezite cerrahisi

Çağımızın hastalığı olan obezite, uyku apnesi, hipertansiyon, diyabet, dolaşım sistemi hastalıkları ve sindirim sistemi hastalıkları gibi pek çok sorunu da beraberinde getirmiştir.  Obez hastalarda tüp mide ameliyatı insanların tekrardan sağlığını kazanması için en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır.

Sleeve Gastrektomi dünya genelinde mide operasyonlarının yaklaşık % 70’ini oluşturmaktadır. Ameliyat çok yapıldığı için doktorlar bu konuda oldukça uzmanlaşmıştır. Midenin büyük bir bölümünü alıp vücuttan çıkarmaya dayalı olan bir sistem sayesinde insanların midesi küçülür ve sosis şeklinde veya tüp şeklinde bir mide kalmaktadır.

Mide, yapısı gereği esneyebilen ve büyüyebilen bir organdır. Obezite şikâyeti olan insanlarda genel olarak mide yapısı oldukça büyümüştür. Standart bir Kayseri tüp mide ameliyatı operasyonu ile hesaplanan kısım kalacak şekilde midenin diğer kısmı alınır. Yaklaşık 30-40 dakika süren ameliyat esnasında genelde midenin %75-80’lik kısmı alınır ve daha küçük bir mide kalır. Bu sayede insanların yemek miktarı kısıtlanır ve kilo verme süreci hızla başlar.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Obezite sorunu yaşayan insanların bu durumdan kurtulabilmesi için cerrahi yöntemler uygulamaya konmuştur. Bu yöntemler içinde en çok bilineni tüp mide ameliyatı olarak karşımıza gelmektedir. Vücut kitle indeksi 35 ve ek kronik hastalığı olan ya da 40 üzeri kilolu kişiler ameliyat olabilir. Tüp mide ameliyatı oldukça yaygın ve tavsiye edilen bir operasyon seçeneği olarak karşınıza gelir. Karar vermeden önce bu işte uzman olan doktordan alınacak tavsiye çok önemlidir. Böylece olabilecek riskler ve operasyonun faydaları konusunda daha rasyonel bilgilere ulaşmak söz konusu olur.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrasında Ne Tür Sıkıntılar Olur?

Zayıflama ameliyatları sonrasında  ağrı sıkıntısı ister istemez ortaya çıkar. Seruma enjekte edilecek olan uygun ağrı kesici hastaların rahatlamasına yardımcı olur. Bu alanda kullanılan etkili ağrı kesici ilaçlar ağrının tahammül edilebilir sınırlara gelmesine hatta geçmesine bile neden olabilir. Hastanede kalınan birkaç günlük süre zarfında bu tür ağrı kesiciler serumla beraber verilir. Eve çıkan hastalar ise daha çok ağrı kesici haplarla bu süreci atlatır. Gasrik Bypas yada Şeker ameliyatı gibi daha komplike ameliyatlar sonrasında nadiren kanama, enfeksiyon, kaçak yada emboliye bağlı hayati riskler olabilir. Deneyimli cerrahlar ve tecrübeli ellerde bu riskler en aza indirgenir.

Tüp Mide Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

Ameliyat sonrasında genel olarak hastaların belli bir düzenle uygun kilo verdiği gözlenir. Bu durum ameliyatın en büyük avantajları arasında yer alır.

Eğer genç yaşta bu ameliyat tercihi yapılırsa vücutta sarkma ya az olur ya da hiç olmaz. Bu şekilde ameliyat sonrası insanlarda özgüven duygusu artar.

Kayseri tüp mide ameliyatı kısa sürede tamamlanır ve hastalarımız doktor ve diyetisyen takibiyle kontrol altında tutularak birlikte kilo vermeleri sağlanır. Kilo verme konusunda tüp mide ameliyatının  ispatlanmış avantajları vardır. Verilen kilolarla birlikte tansiyon problemleri düzelir. Daha rahat nefes alan hastalarda uyku problemleri geçmeye başlar. Şeker hastalıklarında düzelme görülebilir. Azalan yağ miktarı daha rahat hareket etmeye olanak tanır.

Kayseri Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları

Genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Abdurrahman Akay yapmış olduğu başarılı çalışmalarla bu konuda sizin yanınızda olacaktır. Ameliyat fiyatları konusunda ve diğer kafanıza takılan konularda bilgi almak için doktorunuzla iletişime geçmeniz gerekecektir. Hastaneye yatış, ameliyat ve hastaneden çıkış sürecinde ödeyeceğiniz rakamları bu görüşme sonrasında net olarak öğrenebilirsiniz.

Bu makale 23 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Abdurrahman Akay

Op. Dr. Abdurrahman Akay, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Genel Cerrahi uzmanı olmuştur. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bariatrik cerrahi (Obezeite cerrahisi) eğitimi almıştır. 2017 yılında da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Cerrahi Endoskopi eğitimini tamamlamıştır. Op.Dr. Abdurrahman Akay hangi uzmanlık alanında hizmet veriyor ? sorusunun cevabı ise; Genel Cerrahi-Obezite ve Bariatrik Cerrahi uzmanıdır.Mide Botoxu ve Balonu özel ilgi alanıdır. Mide, kolon ve rektum kanserleri ile meme-tiroid kanserleri cerrahisi yapmaktadır. Cerrahi Endoskopi ve Kolonoskopi ile  polip ve erken evre kanser tedavisi yapmaktadır. Ameliyatsız ...

Etiketler
Obezite ameliyatı
Op. Dr. Abdurrahman Akay
Op. Dr. Abdurrahman Akay
Kayseri - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube