Robotik Mide Kanseri Cerrahisi

Prof. Dr. Bahadır Ege
Prof. Dr. Bahadır Ege
6 Ekim 202188 görüntülenme
Randevu Al
Robotik Mide Kanseri Cerrahisi

Robotik Mide Kanseri Ameliyatı Nedir?

Robotik mide kanseri ameliyatı, kapalım cerrahi sistemle yapılan bir ameliyattır. Robotik cerrahi kullanılarak mide kanserinin cerrahi olarak tedavi edilmesidir.

Robotik Mide Kanseri Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Robotik mide kanseri cerrahisi kanserli mide dokusunun veya midenin tamamının cerrahi olarak çıkarıldığı ameliyattır. Hastaya yerleştirilen robotik enstürmanlar ile yapılır. Cerrah bu robotik enstürmanları 3 boyutlu görüntü sağlayan konsoldan yöneterek ameliyatları gerçekleştirir.

Robotik Mide Kanseri Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

Tüm kapalı ameliyatlarda olduğu gibi robotik cerrahi ameliyatta da daha küçük kesiden ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası daha az ağrı ve daha küçük yaralar olur. Yara iyileşimi daha hızlı olabilir. Dar alanlarda cerraha avantaj sağlayan bir sistemdir.

Robotik Mide Kanseri Ameliyat Ücreti Nasıl Belirlenir?

Robotik cerrahi ameliyatları robotik kolların fiyatının döviz cinsinden hesaplanması nedeniyle maliyeti yüksek olmaktadır. Burada fiyatı etkileyen bir diğer unsursa kullanılacak robotik kol sayısıdır.

Başka Hangi Mide Hastalıklarında Robotik Cerrahi Kullanılır?

Reflü cerrahisi robotik cerrahi ile başarılı ir şekilde gerçekleştirilebilir. Yine iyi seyirli stromal tümörleri de robotik cerrahi ile başarılı bir şekilde yapılabilir.

Etiketler

Mide kanseri gelişimiMide kanseri karaciğere metastasMide kanseri tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Bahadır Ege

Prof. Dr. Bahadır Ege

Prof. Dr. Bahadır EGE, 1995-2001 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. 2001-2007 yılları arasında ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasını yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır