Tüp bebekte kadın yaşı neden önemlidir?-1

Tüp bebekte en yüksek gebelik şansı, genetiği normal embriyo transferi yaptığımızda olur.Çünkü, embriyonun genetiği normal değilse, ya hiç gebelik oluşmaz, nadiren oluşsa bile düşükle sonuçlanır.

Tüp bebekte kadın yaşı neden önemlidir?-1

Dolayısıyla tüm çabamız genetiği normal olan embriyoya ulaşmak ve onu elimizdeki embriyolar icinden seçebilmektir.
Ne yazık ki kadının yaşı arttıkça, topladığımız yumurtaların genetik olarak normal olma ihtimali, dolayısıyla genetiği normal embriyoya ulasma şansı azalır.
Sonuç olarak, kadın ne kadar genç olursa, genetik normal embriyo elde etme şansı ve ilk denemeden bebeğe ulaşma şansı da o kadar artar.

In IVF, transfer of genetically normal embryo has the highest chance of pregnancy.
If the embryo is genetically abnormal, pregnancy does not occur most of the time, even it implants, it results in miscarriage. Therefore, all our efforts are to reach and select the genetically normal embryo.

Unfortunately, as a woman ages, the likelihood of collecting genetically normal eggs decreases. Consequently, the chance of achieving a genetically normal embryo and a successful live birth also decrease. This means that younger women have a higher chance of obtaining a genetically normal embryo and achieving a successful live birth in their first IVF attempt.

Bu makale 26 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Elif Esra Uyar

Op. Dr. Elif Esra Uyar, ilk-orta-lise eğitimini Tokat’ta tamamladıktan sonra 1995 yılında Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesine başlamış ve 2001 yılında mezun olarak Tıp Doktoru ünvanını almıştır. 2006’da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Tokat Doğumevi’nde 206-2008 yılları arasında mecburi hizmetini tamamlayarak 2008 yılında İstanbul’a dönmüş ve Ethica İncirli Hastanesinde ve Fatih Üniversitesi Hastanesinde uzun yıllar Kadın doğum uzmanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında  Tüp Bebek konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Prof Dr Tayfun Bağıs ve Prof Dr Mehmet Cıncık yanında Acıbadem Kadıköy hastanesinde tüp bebek uzmanlığı eğitimini tamamlamıştır.  2016-2018 yıllarında Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmış, Tüp bebek bölümünün ...

Etiketler
tüp bebekte kadının yaşı
Op. Dr. Elif Esra Uyar
Op. Dr. Elif Esra Uyar
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube