Kadının tüp bebekteki taşı neden önemlidir?-

Ne yazık ki yaşla beraber özellikle 36 ve 37 yaş sonrasında hem sayı azaldığı için hem de yumurta kalitesi azaldığı için tüp bebekle gebelik oranları giderek düşer.

Kadının tüp bebekteki taşı neden önemlidir?-

Ne yazık ki yaşla beraber özellikle 36 ve 37 yaş sonrasında hem sayı azaldığı için hem de yumurta kalitesi azaldığı için tüp bebekle gebelik oranları giderek düşer.

Yaşınız genç ise; gebeliği ileri yaşlara ertelemeyin🤰

İleri yaşta iseniz; 6 ay denedikten sonra (40 yaşından sonra 3-4 ay) gebe kalamadıysanız mutlaka bir tüp bebek uzmanı ile görüşün..

44-45 yaşında son iki-üç senesini yumurta takibi veya aşılamalarla veya takviye ilac kullanımlarıyla geçirmiş olan o kadar çok kadın görüyorum ki, insan üzülmeden edemiyor.😔

Şu an tüp bebek sürecinde iseniz söyleyeceğim şey ise "pes etmeden denemeye devam👍"

Unfortunately, as age increases, especially after the age of 36 and 37, both the quantity and quality of eggs decrease, resulting in a gradual decline in the success rates of IVF pregnancies.

If you are young, it is advisable not to postpone pregnancy to later ages🤰

If you are of advanced age, after trying for 6 months (3-4 months after the age of 40) without success, it is crucial to consult with an IVF specialist.

I see so many women who have spent their last two or three years in egg monitoring, inseminations, or using supplementary medications at the age of 44-45, and it's hard not to feel sad.😔

If you are currently undergoing IVF, my advice is to "keep trying without giving up."👍

Bu makale 26 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Elif Esra Uyar

Op. Dr. Elif Esra Uyar, ilk-orta-lise eğitimini Tokat’ta tamamladıktan sonra 1995 yılında Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesine başlamış ve 2001 yılında mezun olarak Tıp Doktoru ünvanını almıştır. 2006’da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Tokat Doğumevi’nde 206-2008 yılları arasında mecburi hizmetini tamamlayarak 2008 yılında İstanbul’a dönmüş ve Ethica İncirli Hastanesinde ve Fatih Üniversitesi Hastanesinde uzun yıllar Kadın doğum uzmanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında  Tüp Bebek konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden olan Prof Dr Tayfun Bağıs ve Prof Dr Mehmet Cıncık yanında Acıbadem Kadıköy hastanesinde tüp bebek uzmanlığı eğitimini tamamlamıştır.  2016-2018 yıllarında Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmış, Tüp bebek bölümünün ...

Etiketler
Tüp bebek uygulaması
Op. Dr. Elif Esra Uyar
Op. Dr. Elif Esra Uyar
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube