Tüp bebek tedavisinde yeni gelişmeler var

Tüp bebek tedavisinde yeni gelişmeler var

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kısırlık artıyor. İstatistiklere göre ülkemizde yaklaşık olarak her 20 çiftten 3’ü çocuk sahibi olmakta zorluk yaşıyor. Ancak buna rağmen tıptaki yeni gelişmeler tedavide başarı oranını artırıyor.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının, çiftler arasında hem tedaviye olan inancın yitirilmesinde hem de oluşturduğu psikolojik travma nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi. Öncelikle dünyadaki son teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve uyguluyoruz. Başarıya katkısı olduğu ispatlanmış yöntemleri de hemen merkezimize adapte ediyoruz.

Yeni Gelişmelerle Pozitif Sonuçlar Alabiliyoruz 

Embriyo havuzu, gebelik oranlarını artırıyor. Yumurta sayısı az olan hastalarda, birden fazla yumurta geliştirme ve toplama işlemi sonrası gelişen embriyolardan yapılan biyopsi neticesinde, sağlıklı embriyo bulunduğunda başarılı gebeliğe ulaşma şansımızı attırıp süremizi kısaltıyoruz. Embriyo havuzu oluşturulması transfer başına olan gebelik oranlarını arttırmaktadır. Özellikle başarısız embriyo transferi sonrası tedaviyi bırakma oranlarının yüksekliği de göz önüne alınırsa havuz sistemi transfer başına oluşan gebelik oranlarını arttırmak için son derece uygulanabilir bir yöntemdir.

Sperme Yönelik Tedavi Uygulamaları

Böylece sağlıklı gebelik oranları yükselerek düşük yapma oranlarını azaltıyoruz. Buda eve bebek götürme oranlarımızı yükseltiyor. Önemli gelişmelerden bir diğeri de embriyoların genetik yapısının tamamının artık incelenebiliyor olmasıdır. Son 15 yıldır bu incelemeler yapılabiliyor olsa da ayrıntılı değildi ve gelişme sağlanamamaktaydı. Ancak günümüzde ‘Next Generation Sequence – NGS’ yöntemi ile embriyolar ayrıntılı olarak incelenebilmekte ve kalıtsal bir hastalığın olup olmadığı saptanabilmektedir. Sağlıklı embriyoların bulunup transfer edilmesi de transfer başına gebelik oranını yükseltmektedir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ufuk Yılmaz

Op. Dr. Ufuk Yılmaz, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite üzerine yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır.

Op. Dr. Ufuk Yılmaz, mesleki çalışmalarına şu an Özel Medical Park Karadeniz Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Tüp bebek başarısı
Op. Dr. Ufuk Yılmaz
Op. Dr. Ufuk Yılmaz
Trabzon - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube