IMSI NEDİR? NE GİBİ AVANTAJLARI VARDIR?

Op. Dr. Batu Aydınuraz
Op. Dr. Batu Aydınuraz
9 Mayıs 2016135 görüntülenme
Randevu Al
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE IMSI TEKNİĞİ NEDİR?
IMSI NEDİR? NE GİBİ AVANTAJLARI VARDIR?

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE IMSI TEKNİĞİ NEDİR?

IMSI : intrasitoplazmik morfolojiye göre seçilmiş sperm injeksiyonu (Intracytoplasmic morphologically selected sperm injection)

IMSI, tüp bebek tedavisinde spermin daha yakından ve detaylı incelenmesi sağlayan bir tekniktir. IMSI yönteminde sperm çok gelişmiş mikroskoplarla ortalama 6000-8000 kez büyütülerek normal tüp bebek yöntemine göre sperm seçme kalitesini artırmaktadır. Bu sayede embriyo gelişiminin ve döllenme oranlarının daha iyi olması sağlanır.

IMSI yöntemi ne gibi avantajlar sağlar:

IMSI yöntemi ile sperm içerisinde oluşabilen vakuollere kadar detaylı bir şekilde gözlenebildiği için daha kaliteli spermler seçilebilmektedir.

- Daha kaliteli sperm seçilmesi döllenme oranını arttırır.

- Daha kaliteli spermlerle oluşan gebeliklerde düşük olma riskini azaltır.

- Daha kaliteli spermlerle oluşan gebeliklerde genetik hatalar daha az olacağı için ileri yıllarda çocukta meydana gelebilecek muhtemel bazı hastalık riskleri de azaltılmış olur.

- IMSI sayesinde DNA (genetik) hasarlı sperm seçilme ihtimali azaltılmış olur.

- Sperm kalitesi ve sayısı az olan erkeklerde avantaj sağlar. 

Etiketler

İmsi yöntemiİmsi yöntemi nedirTüp bebek tedavisinde imsi tekniği nedir?İmsi yöntemi ne işe yararİmsi yönteminde neler yapılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Batu Aydınuraz

Op. Dr. Batu Aydınuraz

Op. Dr. Batu AYDINURAZ, 6 Haziran 1973 tarihinde  Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini T.E.D. Ankara Koleji’nde bitirdikten sonra 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır