Travmatik mastürbasyon sendromu nedir?

Cinsel ilişkiye benzemeyen atipik mastürbasyon alışkanlığıdır. Yüz üstü uzanarak, cisimlere sürtünerek veya aşırı baskı uygulayarak normalin dışına çıkılabilir. Günümüzde en sık görülen formu kuru şekilde mastürbasyon yapılmasıdır. Bu şekilde yapılan mastürbasyon penise çok baskı uygulanmasına neden olur. Normal ilişki sırasında bu kadar yüksek basınç olmamaktadır. Bu nedenle penis normal ilişki sırasında yeterince uyarıldığını veya duyum aldığını hissedemez.

Travmatik mastürbasyon sendromu nedir?

Travmatik mastürbasyon sendromu hayatımı nasıl etkiler?
 Sekse olan ilgiyi kaybetmek
 Partneriniz tarafından yeterince uyarıldıktan sonra bile ereksiyon olamamak
 Orgazm olamama veya boşalamama
 Ereksiyonu koruyamama

Travmatik mastürbasyon sendromunun tedavisi nedir?
Öncelikle travmaya yol açan mastürbasyon şeklinin bırakılması gerekir. Penis duyusunun normalleşmesi için bir süre mastürbasyona ara verilmesi iyi olacaktır. Sonrasında uygun bir kayganlaştırıcı ile geleneksel mastürbasyon yapılabilir. Mastürbasyon süresinin cinsel ilişki süresini aşmaması gerekir. Bunlara rağmen düzelmeyen ereksiyon ve orgazm problemlerinde ilaç tedavisi, davranışsal tedavi ve cinsel terapi önermekteyiz.

Bu makale 2 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müslim Doğan Değer

1989 yılında Elazığ’da doğan Dr. Değer, 2007 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. Üniversite son sınıfta üniversitelerarası Erasmus programı ile Almanya Justus Liebig Üniversitesi'ne gidip tıp eğitimini burada tamamlamıştır. Burada gösterdiği başarı ile birçok iş teklifi almıştır. Bir süre çalıştıktan sonra kendi isteği ile ülkesine dönmüştür. Devlet hizmet yükümlüsü olarak pratisyen hekim kadrosunda Diyarbakır ve ilçelerinde bir sene görev yapmıştır. 2014 yılında TUS ile Trakya Üniversitesi Üroloji bölümünde eğitime başlayan Değer, 2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'ne geçiş yapmış ve 2019 yılında Üroloji Uzmanı olmuştur. Buradaki görevi sırasında TÜBİTAK yerli ilaç geliştirmeleri projelerinde yer almıştır. Mesane kanserinde ilerlemeyi önleyen yerli ilaçlar geliştirilmesi için yoğun çaba h ...

Etiketler
Mastürbasyon
Op. Dr. Müslim Doğan Değer
Op. Dr. Müslim Doğan Değer
Tekirdağ - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube