Soğuk lipoliz

Soğuk lipoliz

CRYO E ACTION (Soğuk lipoliz) yağ hücrelerini dondurarak işlevsiz hale gelerek onların yokolmasını sağlayan kontrollü ve bölgesel bir cilt soğutma yöntemidir. Aslında yağ hücrelerinin soğuğa maruz kaldığı zaman dermatolojide “soğuk kaynaklı panikülit” olarak da ifade edilen programlanmış hücre ölümüne (apoptoz) girdikleri yaygın bilinen bir gerçektir.

Cryolipoliz ( Soğuk lipoliz ) cihazı ile yağ hücreleri hedef alınarak yağ tabakasının bulunduğu bölgeler soğuk aracılığıyla parçalanır. Yağ hücreleri soğuğun etkisiyle daralıp büzülünce lenfatik sistem tarafından vücuttan atılır.

Cryolipoliz ve Cryo Elektroforez uygulama alanları

Liposuction yöntemine karşı serin bir alternatif

Cryo-lipoliz ( Soğuk lipoliz ) yağ hücrelerini dondurarak onların işlevsiz hale gelmesini sağlayan kontrollü ve bölgesel bir cilt soğutma yöntemidir. Aslında yağ hücrelerinin soğuğa maruz kaldığı zaman dermatolojide “soğuk kaynaklı panikülit” olarak da ifade edilen programlanmış hücre ölümüne (apoptoz) girdikleri yaygın bilinen bir gerçektir. Cryolipoliz ( Soğuk lipoliz ) cihazı ile yağ hücreleri hedef alınarak yağ tabakasının bulunduğu bölgeler soğuk aracılığıyla parçalanır. Yağ hücreleri soğuğun etkisiyle daralıp büzülünce lenfatik sistem tarafından vücuttan atılır.

•Cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulamadır.

•Lipoliz diğer adıyla yağ parçalanmasını tetiklemek için yağ hücrelerini dondurur ve lenfatik sistem tarafından atılmalarını sağlar.

•Tedavi esnasında 8’e 12 cm boyutunda disk şeklinde bir cihaz doğrudan cilde uygulanır.

•Bu cihaz uygulama bölgesine yerleştirildikten hemen sonra aktif olarak çalışmaya başlar ve etkisini giderek arttırır.

•Cihaz yerleştirildikten 5 ila 20 dk içersinde 4 ℃ soğuklukta yağ parçalayıcı etkisini göstermeye başlar.

•Diğer dokulara zarar vermez.

•Apoptotik yağ hücrelerinin ölmesini sağlar.

•Doğal olarak meydana gelen bir iltihaplanma süreci sonrasında ölü yağ hücreleri vücuttan atılır ve yağ tabakasında incelme olur

•Sinirler, kas dokusu ve kemiklerin etrafındaki yağ dokusunu azaltan zararsız bir uygulamadır.•Yağ tabakasının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde daha etkilidir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Elif Ebru Güner

Uzm. Dr. Elif Ebru GÜNER, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzmanlık eğitimini tamamladı. İhtisas döneminde Avusturya Viyana Universitesi Dermatoloji Klinigi'nde yaklaşık 1 yıl boyunca çalıştı. İhtisas sonrasında ilk olarak  Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ardından 9 sene boyunca Universal Hospital Grup'ta ve sonra da kendi kurduğu dermatoloji kliniğinde dermatoloji uzmanı olarak görevine devam etti. Uzm. Dr. Elif Ebru GÜNER , buradaki görevinden ayrılarak İstanbul‘da  Acıbadem Hastaneleri Grubu'nda Klinik Dermatoloji ve Kozmetik Dermatoloji alanlarında 2 sne boyunca çalıştı. Şuanda İstanbul Nişantaşı'nda kendi kurduğu kliniğinde klinik dermatoloji,  kozmetik dermatoloj ve veneryal hastalıklar konusunda  görevine devam etmektedir. Uzm. Dr. Elif Ebru GÜNER' in yayın ...

Etiketler
Cryolipoliz uygulama alanları
Uzm. Dr. Elif Ebru Güner
Uzm. Dr. Elif Ebru Güner
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube