Kimyasal Peeling; deriye bir takım kimyasal maddeler uygulayarak ve kontrollü olarak derinin üst tabakasının bazen de daha derin tabakalarının soyulması yöntemidir.Bu işlem sonucunda derinin yenilenmesi sağlanmış olur.
Peeling daha düzgün ve daha sağlıklı bir deriye sahip olmak için çok eski çağlardan beri uygulanan bir yöntemdir.Antik çağlarda Mısırda Cleopatra peeling amaçlı olarak laktik asit içeren ekşimiş sütü kullanıyordu.Fransız kadınlar tartarik asit içeren eski şarap kullanıyorlardı.Günümüzde meyve asitleri denilen alfa hidroksi asitler başta olmak üzere pek çok asit peeling amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Peeling ; dermatolojide deri lekelerinin giderilmesinde,sivilce tedavisinde ve izlerin giderilmesinde,yüzeyel kırışıklıkların tedavisinde,derinin gözeneklerinin sıkıştırılmasında,yara skarlarının giderilmesinde ve kimi deri hastalıklarının tedavisinde sık kullanılan bir yöntemdir.
Peeling ; deride etkilediği hasar derinliğine göre çok yüzeysel,yüzeysel,orta ve derin peeling şeklinde sınıflandırılır.Amaçlanan sağaltıma göre peeling tipi seçilir.Örneğin ; lekelenmelerde ve sivilce tedavisinde yüzeysel ve orta peeling seçilirken,yara sıkarlarının tedavisinde ise derin peeling uygulamaları seçilir.
Amaçlanan sağaltımın başarısı için , uygulamaların uzman kişilerce ,uygun peeling ajanı ve uygun hasta grubuna yapılması şarttır.