Sivilce (akne) tedavisinde dermaroller

Sivilce (akne) tedavisinde dermaroller

Dermaroller

Dermaroller, silindirik bir tamburun üzerine dizilmiş çok ince iğnelerden oluşur. Özel olarak hazırlanmış bu mikro iğneler, deri üzerinde mikro kanallar oluştururlar. Bu mikro kanallar, cilt tarafından yara gibi algılanır. Dermaroller ile cildin doğal yara iyileşme sürecinde ortaya çıkan büyüme faktörleri, kollajen, elastin ve hyalüronik asit yapımı tetiklenir. Bunun sonucu olarak o bölgede cilt yenilenmesi meydana gelir.

Mikro iğneler cilde uygulanan krem, losyon, serum gibi ürünlerin derinin alt tabakalarına geçişini 200 kat artırır. 2-4 hafta aralıklarla uygulanabilir. Etkin bir tedavi için 4- 6 seans uygulanmalıdır.

Kullanım alanları:

Yeni kollajen, elastin, fibranoktin, hyalüronik asit stimulasonu sağlayarak anti-aging etki sunar.

Akne skarlarının düzeltilmesinde kullanılır.

Melasma ve hiperpigmentasyonda kullanılır.

Geniş gözenekli cilt yapısının düzeltilmesinde etkilidir.

Cilt çatlaklarının görünümünü hafifletir.

Güneş hassasiyeti yaratmadığı için yaz aylarında da güvenle kullanılabilir.

Hastalar uygulama sonrasında günlük hayatlarına devam edebilirler. PRP ile kombine edilerek etkinliği artırılabilir. Lazer tedavileriyle birlikte veya lazer tedavilerinden once veya sonra tamamlayıcı tedaviler olarak tercih edilebilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Tevhide Dinçer

Uzm. Dr. Tevhide DİNÇER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı fakültenin Dermatoloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve 1990 yılında Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

1991 yılında Hollanda'da Maastricht Üniversite Hastanesi'nde genel dermatoloji, pediatrik dermatoloji ve kozmetoloji konularında yurtdışı çalışmamları yapmış olan Uzm. Dr. Tevhide DİNÇER, 1996 yılında İzmir -Konak'ta kendi dermatoloji merkezini kurmuştur. Kendisi, bilimsel ve güvenilir çalışma ilkesini sürdürmek ve mesleki bilgilerini her zaman güncel tutmak amacıyla yurt dışı - yurtiçi kongre ve eğitim seminerlerine katılmakta ve gelişmeleri yakından izlemektedir.

Uzm. Dr. Tevhide Dinçer
Uzm. Dr. Tevhide Dinçer
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube