Düğün gününe dermatokozmetik hazırlık

Düğün gününe dermatokozmetik hazırlık

Düğün Gününe Dermatokozmetik Hazırlık …

Evlilik günü Çiftlerin herkesten daha güzel görünmek istedikleri şölendir. Bu kutsal güne gelin ve damat, her yönüyle incelikli ve iddialı hazırlanmaya çalışır.

Özellikle gelin adaylarının düğün gecesi daha parlak, daha canlı ve daha güzel bir cilde kavuşması, yüz hatlarının belirginleşmesi ve damat adaylarının da dinlenmiş ve orantılı bir yüz şekline sahip olabilmesi için çeşitli bakım ve uygulamalar yapılabilir.

Düğün öncesi kliniğimize başvuran gelin ve damat adaylarının ilk önce şikayetlerini dinliyor ve detaylı muayene sonrası ,mutlu günlerinde daha güzel ve yakışıklı görünebilmeleri için birlikte en iyi ve doğru şekilde bir plan hazırlıyoruz.

Düğün tarihinden yaklaşık 2-4 hafta önce kliniğimize başvurmaları önerilen adaylara uygulanan yöntemler genellikle acısız olup kısa süreli kızarıklık veya çok hafif şişliklere neden olabilir. Bu doğal süreci veya istenmeyen  etkileri önlemek ve gidermek amacıyla düğünden 2-4 hafta önce işlemleri gerçekleştirmeleri önerilir.

Yüz , Boyun ve Dekolte için PRP…

Her kadın hayali olan gelinlikte daha hoş ve güzel görünmek içi kendi kanından ayrıştırılan trombositlerden ve büyüme faktörlerinden zengin PRP uygulamalarını tercih edebilir. Düğünden önce 6 haftalık bir süreçte ,Yüz ,boyun, dekolte ve ellere uygulanan PRP uygulama seanslarıyla deride hücre sayısı artıyor ,kollagen ve elastin gibi yapı taşlarının sentezi güçlendirerek bu alanlarda dolgunluk , parlaklık , canlılık ve tazelik ortaya çıkarılır. Ciltte gözenekler küçülüp,nem tutma kabliyeti ve  elastikiyet artıyor, yenilenmeden dolayı lekelenmeler azalıp cilt kalitesi artıyor.

Botoks düğünden 3-4 hafta önce yaptırılmalı

Botoks uygulamasının sadece orta yaşın kullanabileceği ve kadınlara mahsus bir ayrıcalık olduğunu düşünenler yanılıyor çünkü gençlerin yüzündeki ince çizgileri"botoks" uygulamaları ile çözümlenebilir.Hem gelin hem de damatta doğru dozlarda uygulanacak botoks ile yüz, ferah ve aydınlık bir ifade kazanacak. Uygulamanın, düğünden yaklaşık 3-4 hafta önce planlanarak yapılması gerekiyor.

Terlemek artık kontrol altında

Düğünde gelin ve damadı çileden çıkaran aşırı terlemeye de düğün öncesinde çözüm getirilebilir .Törenden 15 gün önce koltuk altı , avuçlar veya saçlı deriye uygulanacak Botoks ile inanılmaz bir konfor yakalamanız mümkün olacaktır.  

Dolguyla büyüleyin

yüzde hacim kazanılması gereken yetersiz boyutta yanak ve elmacıklara , küçük çenelere Hyalurunik asit içeren dolgu yapılabilir, böylece kusurlar giderilir ve yüzün daha çekici görünmesi sağlanabilir.Göz altı morluklar ve çöküntüleri çok iyi duruma getirmek için yapılan ışık dolgusuyla gözaltına kapatıcı bile sürmeden çok iyi görünecek . İnce ve küçük ve kuru görünen dudaklar dolgularıyla daha diri , belirgin ve çekici olacaktır.

Dolgu enjeksiyonları burun görüntüsünü sevmeyen veya cerrahiden çekinen  gein ve damat adayları için de pratik bir çözüm sağlar . Burun dolgusuyla kemerli burun düzleştirilebilir, burun ucu hafifçe kaldırılabilir.

Saçlarınızı canlandırın

 Kliniğimizde gür, parlayan ve sağlıklı saçlar için mezoterapi ve PRP gibi farklı tedavi seçenekleri sunuyoruz. Saç mezoterapisinde, 2-4 mm derialtında bulunan saç soğanlarının daha sağlıklı olması için gereken vitaminler,mineraller, amino asitler ve kan dolaşımını iyileştiren koktailler hazırlanıp çok ince iğnelerle  saçlı deriye uygulanır. 2-3  aylık bir süreçte seans bu işlem neticesinde saçların beslenmesi ve güçlenmesi sağlanıp gelin ve damat adayları daha parlak,canlı ve gür saçlara sahip olacaklar.

Saç ekimi planlayan damat adylarında bunu en erken zamanda düğünden ortalama 6 ay önce yaptırmış olmaları idealdir.

 Lazer epilasyonu unutmayın !

Kliniğimizde Düğünden hemen önce ya da aylar öncesinden başlanabilecek olan lazer epilasyon ile Yüz, koltuk altı, genital bölge, bacaklar , kollar veya vücudun herhangi bir yerinde kalıcı bir şekilde istenmeyen kıllar yok edilebilir. Bunun için kliniğimize başvuran kişiye özel lazer epilasyon planlaması yapılır. Damat adayları  ve erkekler de koltuk altı, yanak, kulak çevresi, elmacık ve boyun bölgelerindeki tüylerinden kurtulabilmek için bu yöntemi kullanıyorlar.

Medikal bakıma başlayın…

 25 yaş üstü gelinlerin Yaşlanan cilt ve cilt altı dokusunu daha canlı, gergin, doğal ve parlak göstermek için derinin su tutma kabliyetini arttıran , hücrelerin yenilenme büyüme kapasitesini çoğaltan ve deride oksijen oranını arttıran hiyalurunik asit ,aminoasitler , antioksidan , vitamin ve mineraller içeren koktailler hazırlanır ve deri altına enjekte edilir. Ortalama 45 dakika süren işlem sonrası  ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmalar tedavi edilebilir. Medikal cilt bakımlarda mevsime göre uygulanan kimyasal peelingler ile cilt üzerindeki ölü tabakanın kalınlığı azaltılıp deriye parlaklık ve canlılık kazandırılır .

Gençlik İpiyle Çekilen Güzellik …

Daha çok hafif sarkmaları olan kişilerde tercih edilen iple yüz gerdirme yöntemi yüz ve boyunda sarkmaları olan hastaya düğünden 2-4 ay önce lokal anestezi altında ve yaklaşık 45 dakikada uygulanabilir.İşlemin tam olarak etkisini gösterebilmesi için düğün tarihinden 2-3 ay önce uygulamanın yapılması gerekiyor. Bu uygulamada cilt altına yerleştirilen insan dokusuna uyumlu olan polilaktik asit içerikli İplerle yüz germe hızlı bir toparlanma etkisi gösteriyor. Özellikle Örümcek Ağı estetiği, yağ enjeksiyonlarıyla kombine edilerek, belirgin bir kontür hattı oluşturmamıza yardımcı oluyor. Gençlik ipiyle hacim kaybı ve cilt sarkması etkilerini gidermek için kanıtlanmış yeni bir tedavi yöntemidir. Özellikle, orta ve alt yüz problemlerinde kullanılan en iyi yöntemdir. Diğer PDO iple ve/veya Botox, dolgu gibi uygulamalarla kombine edilebilir. Kullanılan Botox ve dolgu yapılma sıklığının ve dozlarının azalmasını sağlar. Gençlik İpi yanak bölgesi, burun kenarı çizgilerinde ve kaş kaldırmada çeşitli tekniklerle kolayca ve kesi olmadan uygulanabilir. 

Kalıcı Makyaj Konforu !

Mikropigmentasyon olarak adlandırılan kalıcı makyaj, ince uçlu başlıklarla cilt , kaş ve göz rengine uygun olarak ,ihtiyaç duyulan bölgeye boyaların cilt altına yerleştirilme sanatıdır. Kalıcı makyaj, makyaj tazeleme gibi bakımlara sık sık ihtiyaç duyan kadınlara büyük konfor sağlayarak çok tercih edilen bir uygulama haline gelmiştir. Kalıcı makyaj, cilt yüzeyindeki travma, yanıklar ve ameliyat sonrası oluşan izlerde kamuflaj amacıyla da kullanıldığı gibi mastektomi yapanlarda göğüs ucu çizim için de kullanılır.

Son zamanlarda yaygınlaşan ve neredeyse kadınların gözdesi haline gelen en son tekniklerden biri olan Kıl tekniği ile tamamen doğal kıl efekti verilerek yapıldığı için kalıcı makyaj sizi çok daha doğal bir görüntüye kavuşturur.

2-3 ay düğünden önce yapılması planlanan ve kalıcılık süresi 2-3 yıl olan kalıcı makyaj uygulamasıyla gelinler daha çekici kaşlar, göz kapakları ve dudaklara sahip olacaklar.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Armin Müştak

Uzm. Dr. Armin MÜŞTAK, 30 Eylül 1967 tarihinde İran - Tebriz’de doğmuştur. 1995 yılında Tebriz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve tıp doktoru unvanı almıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimini tamamlayarak 2005 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. Uzm. Dr. Armin MÜŞTAK, eğitimleri sırasında ve sonrasında pek çok kurumda görev yapmıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni-Sina Hastanesi’nde asistan doktor olarak, Dirimsel Tıp Merkezi’nde, Özel Çağsu Hastanesi’nde, Ankara Koru Hastanesi’nde, Özel HRS Kadın Hastanesi’nde, Özel Biofiz Tıp Merkezi’nde, 19 Mayıs Hastanesi’nde ve Özel Etimed Hastanesi’nde Uzman Doktor olarak uzun yıllar boyunca hizmet vermiştir. Kendisi iyi derecede İngilizce ve Farsça bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır. Deri ha ...

Etiketler
Düğün
Uzm. Dr. Armin Müştak
Uzm. Dr. Armin Müştak
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube