Sınav öncesi sağlıklı beslenme

Sınav öncesi sağlıklı beslenme

Başarılı bir sınav performansı için beslenme büyük önem taşır. Peki sınavdan önceki gün ve sınav sabahı nasıl beslenmek gerekir?

- Sindirim sisteminin nasıl tepki vereceğini bilemediğimizden sınavdan 1 gün öncesinde hiç denenmemiş besinleri denemememekte fayda vardır.

- Yine 1 gün öncesinde dışarıdan yemek yemek gıda güvenliği açısından riskli olacağından ev yemekleri tercih edilmelidir.

- Yağlı, ağır yemekler yerine karbonhidrat, protein, yağ açısından dengeli yemekler tüketmeye özen gösterilmelidir.

- Sınav sabahında kahvaltı asla atlanmamalıdır. Süt, yumurta, peynir, tam buğday ekmeği, yulaf ezmesi gibi kan şekerini hızlı artırıp azaltmayacak besinler tercih edilebilir.

- Başarıyı artırır düşüncesiyle tatlı, çikolata, meyve suyu gibi şekerli besinler tüketmek yanlıştır. Sanılanın aksine bu tür besinler kan şekerini hızlı yükseltip düşürdüklerinden dikkat dağınıklığı, konsantrasyonda güçlük veya uyku halini de beraberinde getirir. Bu besinler yerine meyvenin kendisini yemek güzel bir alternatif olacaktır.

 Örnek kahvaltı menüsü:

1 su bardağı süt
1-2 dilim peynir
2-3 ince dilim esmer ekmek
5-6 adet zeytin
2 adet tam ceviz
Domates, salatalık, yeşillikler

Bu makale 21 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Beyza Geçer

Uzm. Dyt. Beyza Geçer 1994 yılında Bursa’da doğmuştur. Lisans eğitimini İstanbul Medipol Üniversitesi’nde tamamamıştır. Uzmanlığını ise İngiltere’de, dünyanın en prestijli ilk 30 üniversitesinin içerisinde yer alan King’s College London’da “Kadın ve Çocuk Sağlığı” üzerine tamamlamıştır.  Anne sütü ve emzirme dönemine her zaman akademik bir ilgi duymuştur. Uluslararası Emzirme Danışmanlığı (IBCLC) için teorik ve pratik eğitimlerine halen devam etmektedir. Bilgi birikimi ile danışanlarını yalnızca beslenme konusunda değil emzirme konusunda da desteklemektedir. Bunun yanı sıra fonksiyonel tıp ile ilgilenmekte ve otoimmün hastalıklarda fonksiyonel beslenme tedavisi uygulamaktadır. Şu an hem Bursa’da infertilite, kadın doğum ve çocuk üzerine özelleşmiş olan Özel Pembemavi Hastanesi’nde hem de online olarak danışanlarını kabul etmektedir. Sık ...

Uzm. Dyt. Beyza Geçer
Uzm. Dyt. Beyza Geçer
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube