Selülite karşı etkili beslenme yöntemi

Selülite karşı etkili beslenme yöntemi

SELÜLİTE KARŞI EN ETKİLİ  BESLENME YÖNTEMİ 

Selülite karşı oluşturulacak değerli bir reçete veriyorum size.Bu reçetede selülit savaşçısı besinleri kullanmanız gerekiyor.Bunların başında soğan, taze ananas,avakado,muz,brokoli,kuşkonmaz ve portakal. 

Sabah Portakal 

Selülit beslenme planında portakal bir mucize sunuyor. Çünkü portakal değerli bir çözümü içinde barındırıyor. PP..Bundan faydalanmak için portakalın kabuğunu soyarken çok dikkatli olmalısınız kabuğu çok derin soyduğunuzda kabuk ile portakalın içi arasında yer alan beyaz kısmı -ki bu selülit tedavisinde ki değerli bir bölgedir- çöpe atarsınız.Bu sebeple portakalın kabuğunu incecik soyun üstündeki beyaz katmanla birlikte tüketin.Portakal C vitamini kaynağıdır ve C vitamini selüliti önler.

Sabah kahvaltınızı ; tuzsuz az yağlı tercihen yağsız beyaz peynir, 1 dilim çavdar ekmeği,portakal ve şekersiz  yeşil çay ve mevsiminde domatesle birlikte yapın.Ama unutmayın ki tuz kesinlikle yasaklılar listesinde.O nedenle bu programda kesinlikle tuz tüketmiyoruz.

Sebze ve etlerinizi lezzetlendirmek için nane,  fesleğen ve köriden yararlanın.

Öğlen ve akşam soğanın gücüne başvurun. Soğanın içeriğinde ki E, C vitamini ve sülfür selülitle mücadelenizde size yardımı bir besindir.Hücre çeperini korur,serbest radikallerin zararlı etkilerini ortadan kaldırır ve kolojen oluşmasına yardımcıdır.

Bu beslenme planında soğan çorbası size iyi bir alternatif olacaktır.Soğan çorbasını sevmeyenler  eğer midelerinde bir sorun yoksa çiğ olarak tüketebilir.Ama tuzlama işleminden uzak durmak kaydıyla. 

BROKOLİ TAZE FASÜLYE  VE KARAHİNDİBA

İşte size harika bir üçlü. Bu grupta pişirme önerim tamamen buharda benmari usulüdür. Sadece selülit için değil sağlıklı beslenme ve zayıflama programı içinde sürekli altını çizdiğim tüm dünyanın kabul ettiği yöntemdir. Bu arada sebzelerinizi çok iyi yıkamayı ihmal etmeyin ve bekleme suyuna bir miktar sirke ilave edip sonra çalkalayın.Karahindiba salata şeklinde hazırlayıp öğlen ve akşam menülerinize ekleyin.Bu çok özel seçenek vücudun su tutulmasına bağlı olarak oluşan  selülitin önlenmesine yardımcı olacaktır.Yüksek potasyum içeriğiyle sıvıların atılımını sağlar.

Selülitin nedenlerinden biri olan dolaşım bozukluğunun önlenmesi için tüketilecek besin seçenekleri içinde kuşkonmaz,muz,sarımsak, ve zencefil geliyor. Sarımsağın cilt dokusunu güçlendirme ve  kan dolaşımını hızlandırma özelliği vardır. Aynı şekilde zencefil kan dolaşımının yanı sıra güçlü metabolizma hızlandırıcıdır. Kuşkonmaz yine aynı şekilde damarları güçlendirir dolaşımı düzenler.

Selülite karşı Ananas ve zencefil ara öğünlerinizde tüketebileceğiniz harika bir birleşimdir.Bu ikili kan dolaşımını düzenleyecek ve vücuttan sıvı atılımını sağlayacaktır.Aynı zamanda metabolizma hızlanarak kilo kontrolüne yardımcı olacaktır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube