Cilt bakımı

Cilt bakımı

Yaşlanma ile ortaya çıkan yüz çizgilenmeleri cilde elastikiyetine veren cilt altı kolajen ve elastin liflerinin azalmaya başlamasıyla belirginleşiyor. İlerleyen zaman ile artış gösteren çizgiler doğal yaşlanmanın bir sonucu olarak düşünülse de sigara, fazla güneşte kalma ya da mimiklerin sürekli kullanılması gibi dış etkilerden de etkileniyor.

Günümüzde U.V ve infrared ışınlarının zararlarının cilt üzerinde bıraktığı yıpratıcı etkileri(leke, elastikiyet kaybı, nem kaybı, damarların yüzeysel görünümü vs.) bilmeyenimiz yoktur. Buna rağmen koruyucuların yanlış kullanımı veya doğru önerilmeyişinden kaynaklı tam bir koruma sağlanamamaktadır. Hepimiz yaz sonu tatil dönüşünde cildimizdeki olumsuz etkileri görüp ne yapmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Güneşin zararlarını azaltmak için geç kalmış sayılmazsınız.

Bronzlaşma sonrası güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak için, kişisel bakım ve doğru bakım ürünleriyle mümkün olacaktır. Kişisel bakımlar ve cilt bakımı söz konusu olduğunda sadece aklımıza bayanlar gelir. Biz bu önyargıyı silmek için bayanların yanı sıra beylere de hizmet vermekteyiz.

 Cilt bakımını gerektiren unsurlar;

-Cilt elastikiyetinde azalma ve sarkmalar

-Cilt kırışıklıkları

-Ciltte renk bozuklukları, solukluk

-Akne tedavisi

-Saçlı deri bakımı

Cilt bakımı her ay düzenli yapılmalıdır. Ancak dönemsel ihtiyaçlara göre doktor tavsiyesi ve uzman estetiysen eşliğinde haftalık kürler halinde de uygulanabilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Reşat Arpacı

Dr. Reşat ARPACI, 1975'de Akhisar'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2001 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışı seminerleri takip etmeye başlamış ve ISHRS'nin Berlin'de ki kongresinde ilk saç ekimi eğitimini aldıktan sonra FUT yöntemi ile saç ekimi yapmaya başlamıştır. 2002 Yılında "Milano Hair Transplantation Institute" den sentetik saç ekimi olan Biofibre eğitimine katılan Dr. Reşat ARPACI, 2002 yılından itibaren Ege bölgesinde, Kuşadas ve izmir merkez olmak üzere saç ekimi ve saç sağlığı üzerine çalışmalarda bulunmuştur. 2004-2005 yıllarında Sağlık Bakanlığı ve Flavius Estetik Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Medikal Estetik Sertifika Programını başarıyla tamamladı 2005 yılında Yeditepe Ün ...

Dr. Reşat Arpacı
Dr. Reşat Arpacı
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube