Selülit haritası

Selülit haritası

VÜCUDUNUZUN SELÜLİT HARİTASINI ÇIKARIN…

 İlk olarak 1990 yılı başında yayınladğımız selülit haritası günümüzde bazı değişimlere uğramakla beraber güncelliğini korumaktadır.

AT PANTOLONU TİPİ:

Genelde 4 ile 9 kilogram arasında fazlalıkları vardır.Kalça yanlarında çıkıntıları oluşmuşturTedavilerinde uygun mikronjeksiyon tedavileri,mezoterapi ve Liposuction iğnesi diye de tabir edilen lipoliz tedavisi bu tipler için oldukça uygun olmaktadır.Aynı zamanda akustik dalga tedavisiyle başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

ÜST TARAF KİLOLARI

göbek ve üstünde yağlanma ile kendini gösteren tiptir.Bacaklar normaldir ve erkeklerde oldukça sık görülür.Hanımlardada orta sıklıkta görülür.Genetik sebepler dışında bazı hormonal sebeplerde bu tip yağlanmaya yol açabilir.Kortizon grubu hormonlar özellikle üst taraf kilolarına sebep olur ve bu bölgelerde yağlanma yaparlar.Bu tip insanlarda damar sertliği ,yüksek tansiyon ve kalp damar hastalığı riski vardır.Bu nedenle diyet uygulamasında iyi kolesterolü yükseltici ve kötü kolesterolü düşürücü diyet programı seçmek gerekir.Tedavi programlarında Şok dalga Akupunktur ve mezoterapi uygulamaları ile bazı durumlarda lipoliz tedavileri uyguluyoruz

 DOLAŞIM TİPİ ALT TARAF:

Bu tip kilolar veya hidrolipodistrofilerin özelliği uyluklardan ayak bileklerine kadar yaygın olmasıdır.Diğer tiplerden ayırıcı tanısında ayak bilekleri ile diz arasındaki bölgede kalınlık şişlik veya hidrolipodistrofi bulunmasıdır.Orta yaşlar veya ileri yaşlarda daha sık görülmekle beraber genç yaşlardada görülebilmektedir.5-10 kilo arası fazlalıkları olabilir.Bu tip hidrolipodistofiler diğer alt taraf hidrolipodistrofileri ve kiloları gibi normal zayıflama incelme programlarına az yanıt verir.Defalarca çeşitli yöntemler ile zayıflamasına rağmen alt taraflarından yeterince incelemeyen hanımlar ne yazıkki bu durumu kabullenirler.Aslında bu bölgedeki mikro dolaşım bozukluklarını düzeltecek mikroenjeksiyon tedavileri ile mezoterapi ve bazan uygun lenf drenaj programlarını içeren vakum refleksoterapi tedavileri ile problemler başarıyla çözülüp hem tedavi hemde istenen incelme sağlanabilir.

 

   ORTA ALT TARAF TİPİ KİLOLAR

Bu tiplerin bir kısmı  omurga duruş bozukluğuna  sahiptir. Selülitler ön plandadır. Bu tiplerin selülit problemine ve dolaşım düzenlemesine yönelik mikroenjeksiyon tedavileri, mezoterapi,lipodissolution  uygun ve etkin tedavilerdir. Şok dalga Akupuktur ve diyet düzelenmeleri,vakum fefleksoterapi tedavisi ile ozon sauna yardımcı tedavi yöntemleri olarak kullanılır.

ZUHAF ASKERİ TİPİ

Bu tiplerin görünümü ve özellikleri at pantolonu tipine benzemekle beraber selülitlerin varlığı açısından daha fazladır ve kilo fazlalıklarıda daha ciddi olabilir. Mezoterapi öncelikli tedavi olup akustik dalga tedavisi ,vakum masajı yardımcı yöntemlerdir.

MENAPOZ TİPİ

Menapoz öncesi dönemde hormon üretiminin azalmasına paralel olarak vücutta bazı fizyolojik değişikler oluşur.Bu değişikliklerden birisi özellikle alt taraf kilolarıdır.Butipin kendine özgü farklı bir yapısı vardır.Öyleki öncelikle bacak içlerinde yumuşak selülitler oluşmaya başlar.Bu döneme kadar böyle bir sorun yaşamamış hanımlar için bu aldukça yeni ve şaşrtıcı bir olaydır ve bundan çok rahatsız olurlar. Akupunktur tedavisi bu dönemde yan etkisi olmadan oldukça rahatlatıcı etkileri olan tedavi yöntemidir.Yumuşak selülitlerin tedavilerinde ise mikroenjeksiyon tedavileri ile oldukça yüz güldürücü neticeler alınmaktadır.  Bu dönemin beslenme özelliklerinin başında yeterli protein almak gelir.Genellikle beyaz etler tercih edilmelidir.Yağsız yoğurt veya süt mutlaka belli oranların altında olmamak kaydıyla alınmalıdır.Ancak fazla abartılırlarsa bu defada kolesterol açısından takip edilmelidirler.Bu dönemde dikkat edilmesi gereken diğer bir konu su alımının arttırılması tuz alımının azaltılmasıdır.

Selülit  her kadının ortak sıkıntısı görünümü bozduğu kadar ileri derecelerinde ağrıya neden olması selülitin tedavi edilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.Hormonal sebepler,dolaşım bozukluğu ,oturuş bozukluğu,beslenme hataları gibi geniş bir sebep yelpazesine sahip olan selülitin oluşmasını ve ilerlemesini engellemek için beslenme düzenlemesi en az tedavi yöntemleri kadar önem taşır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube