Sağlıklı kilolarda olmak için öneriler

Sağlıklı kilolarda olmak için öneriler

Sağlıklı Kilolarda Olmak İçin Öneriler

*3ana 3ara öğün kuralını önemseyin.Ana öğünlerinizi ve ara öğünlerinizide sağlıklı ve doğru ve kan şekeriniz ani yükseltmeyecek  besinler  seçin.

*Hergün 30 dak.yürüyüş ,yada haftada 3gün 1er saar yürüyüş yapın

*Sıvı tüketiminizi 2-2,5 lt ye çıkartın.Bunun çoğu mümkün olduğunca saf sudan olmalı.Mümkünse sabah aç karna 2sb su ,akşam ki son öğünden sonra 2sb su içmeye çalışın.

*Günlük 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmeye çalışın.

*Yemeğinizi yerken yemeğinize konsantre olun.Aynı zamanta tv seyretmeyin,gazete okumayın.sofrada tartışma yapmayın.

*Küçük tabaklar kullanın.

*Sofranızdan ekmek sepetini kaldırın.

 *Hazır meyvesuyu,kola ,gazozu hayatınızdan çıkartın.Bunların şekerli su olduğunu size hiç bir  şey vermediğini ,boş bir enerji olduğunu hatırlayın.Ayrıca asitli içeceklerin kemiklerden kalsiyum çekilmesini hızlandırdığının farkındalığında olun.

*Meyvenin kendini taze sıkılmış meyve suyuna tercih edin.

 *Buzdolabınızı sağlıklı yiyeceklerle doldurun.Eve sizi baştan çıkaran yiyecekler almayın.Onlar dolaptan sizi çağırır. 

*Kek ,büsküvi,kurabiye satın almayın.Bu tarz ürünlerin hem kalorileri yüksek,hem kan şekerini yükselten  hemde trans yağ asidi denen vücumuza zararlı yağ asitlerini içerdiğini hatırlayın.

*Yemek yaparken atıştırma yapmayın.

*Aç karna alışverişe çıkmayın.

*Restourantta yediğiniz yemeğin ayrıntılarını sorun.Soslu yemekler ,soslu salataların kalorileri yüksektir.Yemeğinizin yanına garnitür olarak koyulan yiyecek yağlıysa onu ızgara ...domates ,ızgara biber veya sotelenmiş sebzelerle değiştirebilirsiniz.

 *Bazen bazı gıdaları tüketmek isteyişinizin nedeni üzüldüğümüz için,kızgın olduğumuz için,sıkıldığımız için,duygusal boşlukları tamamlamak için olabilir.Böyle durumlarda farkında olun.

*Kilo vermek istediğinizde kendinizi en çok görmek istediğiniz kilolarda hayal edin,en çok girmek istediğiniz kıyafeti gözünüzün önüne koyun.Fit bir bedeniniz olsa neyi bugünden daha farklı yapardınız bunları hayal edin. *Damağınızı eğitmeye çalışın.Tatlı gıdaları çok tüketmek isteğişinizin nedeni şeker eşiğinizin yükselmiş olmasıdır.Şekerli gıdaları tüketmedikçe bu eşik düşer  ve canınız eskisi kadar çok tatlı yemek  istemiyecektir.

*Kokteylerde ,açık büfe yiyeceklerin olduğu yerlerde tabağınızı doldurmayın.Önce bakın ve sizin için en uygun olan yiyecekler arsından en doğru  tercihleri yapın.

 *Restourantlarda masaya önceden gelen zeytin yağı veya tereyağını  istemediği...nizi söyleyin .

*Ekmeğinize sabah kahvaltısında tereyağ ,margarin sürme alışkanlığınızı bırakın ,yerine az yağlı yoğurt deneyebilirsiniz.

*Hayır istemiyorum demeyi öğrenin.

*Ayakta yemek yemeyin.Ayakta su içmeyin.

*Tatlandırıcıları tercih etmeyin eğer kullanıyorsanız bitkisel olanlarını tercih edin.

 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Şule İskender Pekince

1976 Eskişehir’de doğdu.Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde okuyarak, diyetisyen olarak mezun oldu.(1999). Mezun olduktan sonra uluslarlarası çeşitli catering firmalarında çalıştı. Mesleğinin ilerleyen döneminde Klinik Beslenme alanında çalışmaya karar verdi. Ankarada Maya Sante Güzellik Merkezi Kurucu ortaklarından olup doktorlarla özellikle obezite ve zayıflama alanında çalışmaları,araştırmaları oldu. Çeşitli Kurum ve Kuruluşlarda özel okullarda,yardım kuruluşlarında,hem bireysel hem toplu eğitimler ve danışmanlıklar verdi.Dergilerde yazılar yazdı. İnsanı anlama ,yaşam yolunda daha iyi yürüyebilme adına reiki, yoga,yaşam koçluğu eğitimleri aldı.Danışanlarına daha fazla katkı olabilmek amacıyla burdaki bilgileriyle mesleki bilgilerini harmanlayarak pek çok danışanına wellneskoçluğu yaptı.İnsan bir ...

Dyt. Şule İskender Pekince
Dyt. Şule İskender Pekince
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube