Ruminasyon

Ruminasyon (Zihinsel Geviş Getirme), kişinin geçmiş ya da gelecek ile ilgili konularda, tekrarlayan bir şekilde, sonuca götürmeksizin düşünce döngülerinin içinde kaybolmasıdır.

Ruminasyon
Ruminasyon (Zihinsel Geviş Getirme), kişinin geçmiş ya da gelecek ile ilgili konularda, tekrarlayan bir şekilde, sonuca götürmeksizin düşünce döngülerinin içinde kaybolmasıdır. Son zamanlarda sizin için zorlu ve sıkıntılı bir süreçten mi geçiyorsunuz? Ruminasyonlarınız, sıkıntı veren konu ile mi ilgili? Yoksa hayır hayatım olağan gidiyor fakat ben her şeyi fazlasıyla düşünmeye başladım ve durduramıyorum" diyorsanız, bu konuda uzman desteği almanızı öneririm.

Bu makale 30 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Pınar Yıldırım

Uzm. Kl. Psk. Pınar Yıldırım, 2013 yılında lisans programından mezun olarak aktif olarak alanda çalışmaktayım. 2018 yılında Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı programından mezun olup Bakırköy Ruh ve Sinir  Hastalıkları Hastanesi’nde stajımı ve tezimi, ‘’Obsesif Kompulsif Bozukluk ile Ortoreksiya Nervoza Arasındaki İlişki‘’ alanında  tamamlayarak klinik çalışmalara devam etmekteyim.  Şu an bir proje dahilinde Koç Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Onkoloji Bölümü’nde proje dahilinde görevime devam etmekteyim. KATILIM BELGELERİ VE SERTİFİKALAR İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ‘’Bağımlılığa Karşı Bağımsızlık’’ Webinarı (Konuşmacı:Pınar YILDIRIM) Bağımlılıkla Mücadele Kursu Beden Dili ve Diksiyon Eğitimi İletişim Sorunları ve Çözümleri Çocuk İhmal ve İstismarı Kursu Kariyer Planlama Eğitim Programı Psikodrama ve Alternatif Teknikler Eğit ...

Etiketler
Okb ve ruminasyon
Uzm. Kl. Psk. Pınar Yıldırım
Uzm. Kl. Psk. Pınar Yıldırım
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube