Rinoplastide doktor seçimi

Rinoplastide doktor seçimi

Ameliyata karar vermeden önce ilk yapmamız gereken kendimizi kime, hangi ellere teslim edeceğiz sorusuna cevap vermek olmalıdır. 

Rinoplasti özel bir ameliyattır ve kişisel yorumlara oldukça açıktır. Her hastanın isteği farklı olabileceği gibi her hekimin isteği ve tekniği de farklı olacaktır. O yüzden doktor seçimi bu ameliyatta en önemli aşamadır. Peki doktorumuzu nasıl belirleyeceğiz? Tabii ki bu o kadar kolay değil. Öncelikle çoğu kulak burun boğaz ve plastik cerrahi uzmanının bu ameliyatı yaptığını bilmeliyiz. Kulak burun boğaz hekimleri estetik ve fonksiyonel açıdan burnu bütün olarak değerlendirip estetik görünüşün yanı sıra aynı zamanda nefes almanızı sağlayabilirler.

 Gerçekçi beklentiler en iyi sonucu getirir „ 

İlk kural ne istediğimizi kendimiz belirleyelim ancak isteklerimiz gerçek dışı olmasın. Çok kötü bir burundan kusursuz burun elde etmek her zaman mümkün olmayabilir. Bu ameliyat özel bir ameliyat olduğundan seçtiğimiz kişi ile iletişimimiz mükemmel olmalı ve aklımızdaki her ayrıntıyı sormaktan çekinmemeliyiz. Konuşmasıyla, size yaklaşımıyla, ameliyatın öncesinde planlama yaparken veya ameliyat aşamalarını ve risklerini anlatırken güven veren hekim doğru hekimdir.

Bazı hastalarımız daha önce yapılan ameliyat öncesi ve sonrası fotoğrafları görmek veya özel programlarla kendi burnunun ameliyat sonrası halini görmek istemektedir. Doktorunuzdan bu konuda istekte bulunabilirsiniz ancak unutmamak gerekir ki bu aslında yol gösterici değildir çünkü her hasta birbirinden farklı özelliklere sahiptir ve biz de hiçbir zaman bilgisayar programlarıyla ameliyat yapmıyoruz o yuzden sadece fikir edinmek amacıyla bu yöntem kullanılabilir.

Kısacası; hasta ilk görüşmeden sonra eve gittiğinde mutlu ve kararlı olmalıdır

Doktorunuzdan çıktığınızda bunu hissediyorsanız doğru doktoru seçmişsinizdir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal

Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları ihtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. Tıbbi eğitimini yurtdışında da sürdüren Dr. Uçal, Avusturya'nın Graz şehrinde Medical University of Graz'da Ear,Nose, Throat, Department of Phoniatrics, Speech and Swallowing üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Dr. Uçal, ses bozukluklarını daha yakından gözlemlemek cerrahi ve terapi tekniklerini geliştirmek amacıyla 2013 yılında dünyada Ses Alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Gerhard Friedrich ve PD Dr. Markus Gugatschka ile Graz/Avusturya'da birlikte çalışma imkanı buldu. Dr. Uçal, 2009 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Hipotez Poster Yarışması'nda  İkincilik Ödülü  (Use of Memantine in the Treatment of Sudden Hearin ...

Etiketler
Burun estetik ameliyatlar
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube