Geniz eti ve bademcik hakkında yanlış bilinenler

Geniz eti ve bademcik hakkında yanlış bilinenler

Geniz Eti Alındıktan sonra mutlaka tekrar ediyormuş !!!
Hayır!!!  
Mutlaka tekrar edecek diye bir şey yok. Böyle bir durum sıklıkla söz konusu olmasa da özellikle çok küçük yaşlarda alınan geniz eti çok nadiren tekrar büyüyebilir.

Geniz Eti ameliyatı sonrası çok ağrı oluyormuş !!!
Hayır!!!  
Geniz Eti ameliyatı bilinenin aksine en az ağrı duyulan ameliyatlardan biridir. Hastalar genellikle birkaç saat içinde taburcu edilirler ve ertesi gün normal yaşantısına dönebilirler.

Bademcikler vucudun savunma organları olduğundan alınınca bağışıklık sistemi çökermiş sık sık hastalanırmışım !!!
Hayır!!!  
Bademcikler ağız içindeki mikropları karşılayan ve savunma hücreleri üreten birer üs görevi görürler ve Waldeyer Halkası denilen yapının bir parçasıdırlar. Bu waldeyer halkası bizim vucudumuz için gerekli olan savunma hücrelerini üreten dokuların bir araya gelmesiyle oluşur ve 5 adet dokudan meydana gelir. Geniz Eti, 2 adet Bademcik ve 2 adet de dil kökü bademciği işte biz bademcikleri alsak bile geriye kalan yapılar bizi korumaya ve savunmaya yeter. Ayrıca bizi savunan sadece waldeyer halkası değil bunun dışında savunma mekanizmalarımız da tabii ki mevcut. Kaldı ki sık iltihaplanan bademcik özellikle 4 yaşından sonra fonksiyonunu kaybederek zaten görevini tam olarak yapamamaktadır. Yani orda işe yaramayan hastalıklı bir doku mevcuttur.
 
Bademciklerimi aldırırsam mikroplar akciğerlere inermiş !!!
Hayır!!!  
Yukarıda da bahsettiğim gibi vucudun savunması sadece bademciklerle olmaz. Oluşabilecek herhangi bir enfeksiyonun bademcikler alındı diye akciğerlere geçmesi söz konusu değildir. 
 
Geniz eti ve bademcik ameliyatları yaz aylarında yapılmazmış !!!
Hayır!!!
Geniz Eti ve Bademcik Ameliyatı her mevsimde sorunsuz olarak yapılabilir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal

Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal, tıp eğitimini Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları ihtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. Tıbbi eğitimini yurtdışında da sürdüren Dr. Uçal, Avusturya'nın Graz şehrinde Medical University of Graz'da Ear,Nose, Throat, Department of Phoniatrics, Speech and Swallowing üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Dr. Uçal, ses bozukluklarını daha yakından gözlemlemek cerrahi ve terapi tekniklerini geliştirmek amacıyla 2013 yılında dünyada Ses Alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Gerhard Friedrich ve PD Dr. Markus Gugatschka ile Graz/Avusturya'da birlikte çalışma imkanı buldu. Dr. Uçal, 2009 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Hipotez Poster Yarışması'nda  İkincilik Ödülü  (Use of Memantine in the Treatment of Sudden Hearin ...

Etiketler
Geniz eti ve bademcik ameliyatları
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
Op. Dr. Yusuf Orhan Uçal
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube