Regl döneminde tatlı krizleri

Günün konusu kadınlarda regl dönemlerinde tatlı yeme isteğinin neden zirve yaptığı konusudur. Bu dönemde vücuttaki östrojen hormonu düşer ve buna bağlı kan şekerinde düşme eğilimi yaşanabilir, bu düşüş de şikayetçi olduğunuz tatlı ve karbonhidrat yeme isteğini artırır. Bu süreci en kolay şekilde atlatabilmeniz için öğün atlamamanız gerekir. Ara öğünlerde tatlı isteğinizi de kesecek kuru meyve, tarçınlı süt, badem- fındık gibi kuruyemişleri tüketmenizde fayda var. Peki bu ara öğünleri abartıp 3-5 meyve, 30 fındık yiyorsanız ne yapın biliyor musunuz? Bu dönem 1 kez kendinize bir tatlı ödülü verin ve yeme dürtüsünden bir an önce kurtulun. Bu yöntemle yüksek kalorili ara öğünler yerine psikolojik olarak da tatlı yeme isteğiniz azalacak.

Regl döneminde tatlı krizleri

Günün konusu kadınlarda regl dönemlerinde tatlı yeme isteğinin neden zirve yaptığı konusudur. Bu dönemde vücuttaki östrojen hormonu düşer ve buna bağlı kan şekerinde düşme eğilimi yaşanabilir, bu düşüş de şikayetçi olduğunuz tatlı ve karbonhidrat yeme isteğini artırır.
Bu süreci en kolay şekilde atlatabilmeniz için öğün atlamamanız gerekir. Ara öğünlerde tatlı isteğinizi de kesecek kuru meyve, tarçınlı süt, badem- fındık gibi kuruyemişleri tüketmenizde fayda var.
Peki bu ara öğünleri abartıp 3-5 meyve, 30 fındık yiyorsanız ne yapın biliyor musunuz? Bu dönem 1 kez kendinize bir tatlı ödülü verin ve yeme dürtüsünden bir an önce kurtulun. Bu yöntemle yüksek kalorili ara öğünler yerine psikolojik olarak da tatlı yeme isteğiniz azalacak.

Bu makale 12 Şubat 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Şükran Yıldız

Meslek hayatımda her anımı danışanlarıma iyileşme hissini yaşatmak ve bunu sürekli kılmak için çalışmaya adadım. Her danışanımın azmini, başarısını gördükçe mutluluğum ve mesleğime olan bağlılığım, heyecanım daha da arttı.  Bugüne kadar neler yaptım hızlıca özetleyeyim; Gazi ve Atatürk Üniversitesi lisans eğitimlerimi tamamladıktan hemen sonra Liv Hospital Ulus bünyesinde Klinik Beslenme ve Diyet Uzmanı olarak hastalıklarda beslenme tedavisi alanında 5 yıl boyunca yoğun tempo ile çalıştım. Özellikle onkoloji (kanser), diyabet(şeker), böbrek-karaciğer hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, bariatrik cerrahi ve obezite alanında klinik çalışmalar yürüttüm, yani tüm hastanenin klinik beslenme süreçlerinin şefliğini yaptım. Üniversite yıllarımdan itibaren çokça sayıda yurtiçi ve yurtdışı uluslararası bilimsel kongre, eğitim, sempozyumlara ve ...

Uzm. Dyt. Şükran Yıldız
Uzm. Dyt. Şükran Yıldız
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube