Jinekomasti (erkeklerde meme estetiği)

Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
20 Ağustos 2015430 görüntülenme
Randevu Al
Jinekomasti (erkeklerde meme estetiği)

Ergenlik döneminde erkeklerde memelerde büyüme ve dolgunluk olması normal fizyolojik bir durumdur. Fakat bu durumun erişkinlikte ortadan kalkmış olmasını bekleriz. Erkeklerde çeşitli nedenlerle erişkinlikte de devam eden veya sonradan oluşan aşırı meme büyüklüğüne ‘jinekomasti’ adını veriyoruz.

Bu durum kişide ciddi utangaçlık, huzursuzluk ve bu bölgede hassasiyete neden olabilir. Sırf bu rahatsızlıktan dolayı denize girmekten kaçınan, sürekli bol kıyafetler giyenve yürüyüş şeklini değiştiren erkeklerle karşılaşabiliyoruz. Böyle bir hasta başvurduğunda gerekli tetkikler ve kişinin muayene bulgularına göre karar verilerek jinekomasti evrelemesi yapılır.

Fazla olan sadece yağ dokusu ise vakumlu sistemlerle liposuktion ( yağ alma ) operasyonuyla “jinekomasti” tedavi edilebilir. Eğer kişide meme dokusu ağırlıklı bir fazlalık varsa meme başından yapılan ufak bir kesiyle dokuların çıkarılması ve çıkarılan dokunun patolojik incelemeye gönderilmesi planlanır.

Cildinde de belirgin fazlalık ve sarkma mevcut olan hastalarda ise meme ve dokusuyla beraber fazla olan cilt de cerrahi olarak çıkartılabilir. Operasyon genellikle hastanede kalmayı gerektirmez. Kişi 2-3 günlük bir dinlenmeden sonra işine gidebilir. Operasyon sırasında bu bölgeye özel üretilen korsenin önerilen sürelerde kullanılmasıyla en başarılı sonuç alınır.

Etiketler

Jinekomasti tedavisiJinekomasti nedirJinekomasti ve erkeklerde meme cerrahisiJinekomasti nedenleriJinekomasti ameliyatıErkeklerde meme estetiğiJinekomasti ameliyatı nasıl olur

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.