Meme büyütme

Meme büyütme, mevcut meme hacminin meme dokusu altına protez yerleştirilerek olduğundan büyük hale getirilmesidir. Meme büyütme işlemi sırasında eş zamanlı olarak eğer var ise sarkıklık ve gevşekliğe karşı da meme dokusunun toparlanması yapılmalıdır.

Meme büyütme

Meme Büyütme

Meme büyütme, mevcut meme hacminin meme dokusu altına protez yerleştirilerek olduğundan büyük hale getirilmesidir. Meme büyütme işlemi sırasında eş zamanlı olarak eğer var ise sarkıklık ve gevşekliğe karşı da meme dokusunun toparlanması yapılmalıdır.

Operasyon Süreci ve Sonrası

Meme büyütme, göğüslerinizin boyutunu ve şeklini değiştirebilir. Ameliyat vücudunuzun imajını değiştirebilir ve kendinize olan güveninizi arttırabilir. Ameliyattan sonra gerçekleşen kilo alımı veya kaybı göğüslerinizin görünümünü de değiştirebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır ?

Meme büyütme ameliyatı en sıklıkla meme ebatlarından memnun olmayan kadınlarda meme ebatını büyütmek için yapılır. Bunun dışında meme büyütme ameliyatı farklı nedenlere bağlı olarak yapılabilir.

Emzirme ya da ciddi kilo verme sonrası sarkan ve hacmini yitiren memelerin toparlanmasını desteklemek için meme büyütme ameliyatı yapılabilir.
Göğüs duvarı anomalisi nedeniyle meme yapısı gelişmeyen kadınlara meme hacmi sağlamak için meme büyütme ameliyatı yapılabilir.
Geçirilmiş onkolojik meme hastalıkları sonrası kayıp olan doku yerine meme büyütme ameliyatı yapılabilir.
Bu durumlara ek olarak cinsiyet değişimi sürecinde meme oluşturmak için de protezle meme büyütme ameliyatları gerçekleştirilebilir.

 

Meme implantını yerleştirmek için cerrahınız üç olası yerden birinde tek bir kesi (insizyon) yapabilir:

Göğsünüzün altındaki kıvrımda (inframammary)
Kolunuzun altında (aksiller)
Meme ucunuzun etrafında (periareolar)
Kesi yapıldıktan sonra, cerrah göğüs dokunuzu göğsünüzün kaslarından ve bağ dokusundan ayıracaktır. Bu, göğüs duvarının en dıştaki kasının (pektoral kas) arkasında veya önünde bir cep oluşturur. Cerrah implantı bu cebe yerleştirecek ve göğüs ucunun arkasında ortalayacaktır.

İmplant yerine yerleştirildikten sonra, cerrah insizyonu (açtığı kesiği) dikişlerle kapatacak ve cilt yapıştırıcısı ve cerrahi bantlarla bandajlayacaktır. Skar (yara) oluşumunu en aza indirgemek için kesi yerinin seçimi önemlidir.

Bu makale 5 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şükrü İşler

Op. Dr Şükrü İŞLER, 1979 yılında doğmuştur. İlk ve orta öğretim sonrası lise eğitimini Isparta Fen Lisesinde tamamlamıştır. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine başlamış ve 2003 yılında tıp doktoru olarak mezun olmuştur. 2007 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde eğitimine başlayarak 2013 yılında uzman doktor olarak görevinden ayrılmıştır. 2013 -2014 yılları arasında Afyon Devlet Hastanesi ve 2014-2015 yıllarında Afyon Kocatepe Üniversitesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde Uzman Hekim olarak görev yapmıştır. 2015-2021 yılları arasında Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinde Klinik İdari Sorumlusu  ve Yanık Ünitesi Sorumlusu olarak görev yapmıştır.  Özel ilgi alanları Meme cerrahisi, ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Meme büyütme operasyonu
Op. Dr. Şükrü İşler
Op. Dr. Şükrü İşler
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube