Platelet rich plazma yani kısaca prp

Platelet rich plazma yani kısaca prp

PRP olarak bilinen ve ciltteki leke , kırışıklık, matlık, gevşeme gibi sorunları bunun yanında saç kırılma ve güçsüzlüğünü kendi kan hücrelerinizle tedavi ettiğimiz değerli bir hücresel temelli tedavi yöntemidir.

Kan hücrelerini içeren plazma onarıcı maddeler ile yüklüdür. Cilt üzerinde herhangi bir sorun olduğunda bu onarıcı maddeler oraya gidip tedavi etmektelerdir. Çevresel sorunlar, sigara, stres gibi olumsuzluklar hücrelerin hızlıca ölmesini sağlamaktadırlar. Ölen hücreler yenilenmediği için cilt üzerinde sarkmalar, çatlaklar, lekeler oluşmaktadır. Bunların tedavisi için de kan hücrelerinin içinde bulunan maddeler gereklidir. Bunlar alınıp serum içerisine konur ve santrifüj adı verilen cihaza yerleştirilerek burada 8 dakika boyunca ayrışması beklenir. Ayrışan madde mezoterapi yöntemi ile sorunlu olan cilt ve ya saç bölgesine geriye verilir ve bu bölgenin hızla iyileşmesi sağlanır. Kaç seans yapılacağı hekim tarafından belirlenir. Sorunun ne olduğu, nasıl bir durumda olduğu gibi etmenler göz önüne alınarak kaç seans uygulanacağına karar verilir. 1 seans yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Genel olarak en fazla 3-4 seans uygulama yapılmaktadır. Prp yöntemi ile tedavi için işlem başlamadan 20 dakika önce anestetik kremler o bölgeye sürülmektedir. Bu kremler o bölgenin uyuşmasını sağlamaktadır. Uyuşan bölgeye uygulanan mezoterapi yada napaj denilen teknik can acımadan işlem yapılmasını sağlamaktadır. Prp yöntemi ile yapılan tedavilerde herhangi bir alerji riski bulunmaktadır. Bunun sebebi de dışarıdan hiçbir maddenin alınmamış tüm maddenin kişinin kendi vücudundan alınmış olmasıdır.

Prp yöntemi son dönemlerde çok gözde olan bir yöntemdir. Bir çok merkezde de uygulanmaktadır. Cilt ve saç problemlerinde kullanılan bu yöntem kişinin kendi kanının alınıp ayrıştırıldıktan sonra sorunlu bölgeye mezoterapi yöntemi ile geriye verilmesidir. Bu yöntem ile yüz gençleştirme, el gençleştirme ve saç gençleştirme mümkündür.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Prp tedavisi
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube