Pistantrofobi

Pistantrofobi

İnsanların ilişkilerinde belki de en çok önem verdikleri konu güven duygusudur. Kişilerin birbirlerine olan ilk tanışmalarında ya da sonraki süreçlerde genel  anlamda güven duygusu ön plana çıkıyor.
... 
Pistantrofobi, kişinin geçmişte yaşanılan kötü tecrübelerden dolayı insanlara karşı güvenme hissini kaybetmesidir.  Bir çeşit korku fobisi olarak adlandırılan Pistantrofobi, bir noktadan sonra psikolojik sorunlara yol açabiliyor.
...
Pistantrofobiye yakalanan kişilerin tedavisi ise kendilerinden başlar. Bunun için insani ilişkilerini yeniden gözden geçirmeli ve hayatına alacağı arkadaşları konusunda daha temkinli olmalıdır. Güveni zedelendiği için aynı darbenin başka insanlar tarafından da geleceği korkusuna kapılmamalı. Bu durumun çözümü için bir uzmana başvurulmalıdır.

Bu makale 5 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü

Uzman Psikolojik Danışman /  Hakan Sürücü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde 4 yıl olan lisans eğitimini, bir dönem erken bitirerek 3.5 yılda başarıyla tamamladı. Lisans eğitimi sonrasında Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Yüksek Lisansını Sakarya Üniversitesinde tamamlayıp uzmanlığını aldı.  Uzman Psikolojik Danışman Hakan Sürücü  -ÇEPE dahilinde Aya Psikoakademi'de Dr. Obengül Ejder tarafından verilen içerisinde Freud , Piaget, Kohlberg, Bowbly, Erıcson, Masten gibi Gelişim Psikolojisi kuramcıları olmak üzere Sigmund Freud, Carl Gustav Jung, Heinz Kohut, J. Masterson, Albert Ellis, Aaron Beck , Virgia Satir , Salvador Minuchin, olmak üzere birçok kuramcının psikoterapotik yaklaşımlarının anlatıldığı psikoloji alanında önemli isimlerin ekol ve kuramlarının, teori, formülasyon ve süpervizyon aşamalar ...

Etiketler
Psikolojik sorunlar
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü
Uzm. Psk. Dan. Hakan Sürücü
Ankara - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube