Penis protezi nedir ?

Penis protezi nedir ?

Normal ereksiyon sağlayamayan ve diğer tedavi yöntemlerinin başarısız olduğu hastalarda penis içerisine yerleştirilen silikondan yapılmış doğala yakın sert penis sağlayan materyallerdir.

Penis Protezi Kimlere Takılmaz ?

Ereksiyon problemi olmayan, akli dengesi yerinde olmayan, düzenli ilişki kurabileceği partneri olmayan, kişilere penis protezi takılmaz.

Penis Protezi Kimlere Takılmalıdır ?

Normal yollardan sertleşme sağlayamayan, ilaç tedavilerinden yarar görmemiş olan ve penis protezi takılması konusunda istekli olan her yaş grubu hasta bu ameliyatın adaydır.

Hangi tip protez bana uygundur ?

Eğer genç iseniz yada genç hissediyorsanız, doğala yakın olsun istiyorsanız, istediğim zaman sertleştirilip diğer zamanlarda inik olsun istiyorsanız kesinlikle şişirilebilir protez size uygundur. Eğer daha ekonomik olsun, zaten şurada şu kadar ömrüm var, penisim ilişkiye hazır halde olsun, ellerim titriyor şişirilebilir pompayı kullanamam diyorsanız kesinlikle tek parçalı bükülebilir protez size uygundur. Yine de eşiniz ve doktorunuzla birlikte karar vermek gerek.

Protez ameliyatı sonrası vazgeçebilir miyim ?

Protezler penis içerisine yerleştirilir. Dışarıdan görülmez. Diğer tedavi yöntemlerinden memnun iseniz protez düşünmeyin. Değilseniz ve asla ereksiyon sağlayamıyorsanız yada yetersiz ereksiyonla birlikte siz ve eşiniz mutsuzsa protez düşünün. Vazgeçtim beğenmedim derseniz başka da bir tedavi şekli yoktur. Çıkarılması basittir.

Penis protezinde ameliyat nasıl oluyor zor mu ?

Bence en büyük sorun hastanın bu tedaviye karar verme aşamasında yaşamaktadır. Birçok hastanın aklından geçmekte ama daha azı tedavi için doktora gelmektedir. Bunun nedenleri yaşım başım geçmiş, torunlar var evde, el ne der, ya ameliyat olduğum bilinirse gibi kaygılar yaşamaktadır. Bazı hastalarım bunu fıtık ameliyatı olmaya gidiyorum diyerek nazik ve kolay bir şekilde hallederler. Ameliyatlar 1-2 saat sürüyor ve hastalar ertesi gün taburcu ediliyorlar. Tüm ameliyatlarda dışarıdan görülen bir parça yok. Ameliyat yarası gizli yerde oluyor ve kolay fark edilmiyor. Tek parçalı olanlarda 45 dakikada ameliyat bitiyor. Hasta penisini bükerek pantolon altında saklayabiliyor. Diğer şişirilebilir penis protezi tiplerinde de tek kesi kullanıyoruz. Bu protez tiplerinde hastalar sadece ilişki öncesi torbaların kenarına saklanmış pompayı 3-5 defa şişirerek penisi sertleştirip ilişkiye hazır hale getirebiliyorlar. Bu hastaların ve eşlerinin sonuçtan memnun olduklarını sıklıkla görüyoruz. Hatta partnerinden gizli ameliyat olup bu durumunu saklayan hastalarımız dahi vardır. Bu da yöntemin doğala yakın bir yöntem olduğunun kanıtıdır.

Bu makale 30 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Coşkun Şahin

Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1988 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gata Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. İhtisas eğitimi sonrasında 7 yıl boyunca Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Asker Hastanesi'nde Üroloji Servisi Şefliği olarak çalışmalarını sürdürmüş ve 2002 yılında Taksim Gümüşsuyu Asker Hastanesi'nde Üroloji Servis Şefliği'ni yürütmüştür. 2004 Yılında ''Doçent Doktor'' 2013 yılında ''Profesör Doktor'' unvanlarını almıştır. Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde yayınlanmış 22 yurtdışı yayın, 72 yurtdışı bildiri, 82 yurtiçi bildiri ve 58 yurtiçi yayını mevcut olan Prof. Dr. Coşkun ŞAHİN, 1994 yılında Almanya’da Ulm Üniversitesinde Radikal Sistektomi ...

Prof. Dr. Coşkun Şahin
Prof. Dr. Coşkun Şahin
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube