Pekmezin faydalarını tekrar hatırlatalım

Pekmezin faydalarını tekrar hatırlatalım

Dut, üzüm ettik keçiboynuzu gibi besinlerin pekmezi yapıldığını biliyorsunuz. Ağırlıklı dut pekmezinin tüketildiğini de biliyoruz. Pekmezin Bilinen bir çok faydasını hatırlatalım. Kansızlığa Karşı iyi gelir.

Kişilerin mide hassasiyetine göre değişse de mide ağrılarının azaltılmasında etkili rol oynar.

Astım bronşit hastalıklarına karşı yararlıdır. Ayrıca gargara şeklinde ağız ve boğaz hastalıklarına karşı etkilidir.

Soğuğa Karşı Vücudun direncini artırıcı özelliğe sahiptir.

Sporcular Yoğun enerji harcanan sektörlerde (inşaat gibi) bir enerji deposudur.

Bağırsakları çalıştırır.

Potasyum, Kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir. Akciğer rahatsızlıklarında da Kullanılır.

Önemli; pekmez de bal gibi çok kolaylıkla hilesinin yapıldığı bir üründür (şekerin karamelize edilip glikoz şurubunun kullanılması gibi) pekmez alırken yöresel, iyi bilinen marketleri (elbette en doğru yol tanıdıklarının köylerinden / yöresinden) getirteceğiniz pekmezlerdir. 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz

Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Bilimlerinde “gebe annenin beslenmesi ve kalsiyum metabolizmasına etkileri” konusunda master yapmış ve Uzman Diyetisyen unvanı almıştır. Üniversite eğitimleri sonrasında mesleki hayatına Yedikule Ermeni Hastanesi'nde başlamış olan Uzm. Dyt. Ayşe CENGİZ, daha sonra İnternational Hospital'da  ve 1999-2009 yılları arasında Acıbadem Sağlık Grubu Etiler Polikliniği'nde klinik diyetisyeni olarak yarı zamanlı olarak hizmet vermiştir. Şu anda ise Bahçeşehir de bulunan kurucusu da olduğu Yöntem Beslenme Danışmanlığı Merkezi'nde bireysel ve kurumsal beslenme eğitim hizmetleri vererek çalışmalarına dev ...

Etiketler
Pekmezin faydaları
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
Uzm. Dyt. Ayşe Cengiz
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube