Peki, tercihlerde ne yapmalıyız?

Peki, tercihlerde ne yapmalıyız?

Üniversite sınavlarının sonuçları açıklandı ve tercih dönemi başladı. Peki, bu dönem nelere dikkat etmeliyiz ve neler yapmalıyız?

Öncelikli olarak sınav sonucuna göre kaç puan aldığı değil, sıralama önemlidir. Sıralamaların tercihlere ciddi bir etkisi olmaktadır. Tercih yaparken öncelikle rehber öğretmenimizden destek almalıyız. Tercihlerde öğrencilerin kendi kararları çok önemlidir, öğrenciler önce kendi kararlarını vermelilerdir.

Bu sınav ve tercihler çocuklarımızın geleceğinde çok büyük bir yer tutuyor. Onların istekleri, seçecekleri bölüm çok önemli. Üniversite seçerken şunu unutmayalım; siz bu bölümü 4 sene okuyacaksınız ve hayatınızın 4 senesi sizce nasıl olmalı? Gelecekte kendinizi nerede görüyorsunuz? Okuyacağınız bölümden beklentiniz nedir? Ne istiyorsunuz? Bunları göz önünde bulundurarak tercihler yapmaya dikkat edelim. Ve lütfen anne babalar çocuklarımıza kendi istediklerini yapmaları için fırsat verelim. Gençlerimiz mutlu olsun:)

Kısaca anlatmaya çalıştığım tercihlerle umarım yardımcı olmuşumdur. Tercihlerimizde doğru rehberlik, doğru kararlar önem taşımaktadır. Hayatımızı seçerken dikkat edelim. Güzel tercihler ve güzel üniversitelerde mutlu yaşamlar, sevgili öğrenciler. :)

Bu makale 3 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Gizem Aksümer

7 Mart günü Ankara’da doğdum. Üniversite eğitimimi, Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Anabilim Dalı’nda tamamladım. Meslek hayatıma öncelikli olarak özel bir kurumda başladım. Lise grubuyla çalıştım. Daha sonra, ülkemizde çok kampüsü bulunan ve tanınmış bir kurumda ortaokul seviyesinde çalışmaya başladım ve hâlâ çalışmaktayım. Aynı zamanda okurken yaptığım stajlar içinde bir devlet meslek lisesinde psikolojik danışman, bir özel okulda ilkokul kademesinde psikolojik danışmanlık ve Çankaya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde psikolojik danışman olarak staj yaptım. Okul hayatımda da, çalışma hayatımda da çok fazla kongre, sempozyum ve seminerlere katıldım. Özellikle ilgi alanlarım arasında klinik, küçük yaş grubu ve ergenlik bulunmaktadır. Bunların dışında 1-Oyun Terapisi Uygulayıcısı, ...

Etiketler
Sınav psikolojisi
Psk. Dan. Gizem Aksümer
Psk. Dan. Gizem Aksümer
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube