P.r.p tedavisi

P.r.p tedavisi

Hastadan kan alınarak, kanda bulanan pıhtılaşma hücresi olan trombositlerin içlerindeki büyüme faktörlerinin ayrıştırılması ve sonrasında cilt altına enjekte edilmesi işlemidir. Bu büyüme faktörleri yara iyileşmesini hızlandırıcı etkiye sahiptir ve ciltte kollajen miktarını arttırmaktadır. 

PRP nasıl hazırlanır?
Hastadan ihtiyaca göre 10-50ml arasında kan alınır, bu kan tek kullanımlık özel tüpler ve santrifüj cihazları ile 2 kez ayrıştırılarak istenmeyen kısımları uzaklaştırılır. Ayrıştırılan 2-5 ml.lik kısım, trombositleri parçalayıp içlerindeki büyüme faktörlerini açığa çıkaran bir madde ile karıştırılıp hazırlanır. PRP bir ilaç değildir, kişinin kendi kanı dışında başka bir madde içermez. Etkisi ilaçların aksine uygulandığı bölge ile sınırlıdır.

PRP tedavisi nasıl etki etmektedir?
Trombositlerin, büyüme faktörü içerikleri yüksektir. Bu büyüme faktörleri yara iyileşmesini ve doku regülasyonunu uyarır. PRP yara iyileşmesindeki etkiye benzer bir şekilde cilt yenilenmesini en etkili ve en doğal biçimde sağlayan bir yöntemdir. 

PRP hangi durumlarda kullanılır?
Bu tedavi en çok cilt gençleştirme, saç dökülmesi, akne skarları, cilt çatlak ve izlerinin azaltılması için tedavide kullanılır. Ayrıca tenisçi dirseği gibi kronik tendinopatiler, kireçlenme(osteoartrit), kas yaralanmaları ve diz bağı yaralanmalarında kullanılmaktadır ve kortizon veya hyaluronik asit enjeksiyonlarına göre çok daha etkin ve daha güvenli olduğu çok sayıda çalışma ile gösterilmiştir.

PRP hangi aralıklarla ve ne kadar süre ile uygulanmalıdır?
PRP cilt yenilenmesi ve gençleştirme amacıyla kliniğimizde 2-4 haftada 3 seans uygulamaktayız. Mezoterapi ile aralıklı kombine edilmesi tedavi başarısını arttırmaktadır. saç dökülmesinin önlenmesi ve güçlendirme amacıyla da aynı periyodlarda bir uygulama önermekteyiz. 

PRP nin yan etkisi nelerdir?
PRP kişinin tamamen kendi dokularından hazırlandığından allerji gibi ciddi bir yan etki beklenmez. Uygulama sonrası uygulama yapılan bölgede bir kızarıklık meydana gelir ve bu kızarıklık bazı hastalarda 1-2 gün sürebilmektedir. Bu dönemde buz uygulaması ve parasetamol gibi bir ağrı kesici alınması gerekebilir.

 

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ruşer Barış

Op. Dr. Ruşer BARIŞ, 1972 yılında Ankara’ da doğmuştur. İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’ da tamamlamıştır. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamalayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtasını ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde yapmış ve Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında, mecburi hizmet görevini Yozgat Devlet Hastanesi' nde yerine getirmiş olan Op. Dr. Ruşer BARIŞ, Zürih Üniversitesi' nde Mikrocerrahi eğitimi almıştır. Dünyada en çok vücut estetik cerrahi operasyonlarının yapıldığı ülke olan Brezilya’ da, Porto Alegre Silhoutte Clinic’ te vücut şekillendirme, meme, kalça büyütme ve şekillendirme konusunda çok sayıda operasyona aktif olarak katılmıştır. 2013-2015 yılları arasında Eskişeh ...

Etiketler
Prp tedavisi
Op. Dr. Ruşer Barış
Op. Dr. Ruşer Barış
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube