Özel bölge cerrahisi

Özel bölge cerrahisi

Pürüzsüz bir cilt, mükemmel dişler ve çekici vücut hatları,.. kozmetik ve tıp, tüm bunları artık mümkün kılıyor. Toplum da bu amaca yönelik uygulamaları doğal karşılıyor. Ancak "genital bölge cerrahisi" hala tartışma konusudur: kadın dış genital organlarına yönelik cerrahi girişimler hep gereksiz olarak görülmektedir. Dış genital bölgedeki şekil bozukluğundan dolayı rahatsızlık çeken hastaların büyük çoğunluğunun sorunlarının psikolojik yöntemlerle çözülebilmesi değildir! Bu konu üzerinde araştırma yapan ingiliz psikologlar da kısa bir süre önce cerrahi olarak tedavi edilip sorunları giderilmeyen hastalarda kalıcı psikolojik hasarlara geliştiğine dikkat çekerek uyarıda bulundular.

Genital bölge cerrahisinde amaç; özel tasarım, yada "hot kütür"-vajinanın yaratılması değil, psikolojik ve fiziksel olarak yoğun baskı altındaki hastalarımızın doğal bir vücuda sahip olma hissiyatını sağlamak ve sorunsuz bir cinsel hayat yaşamalarını mümkün kılmaktır.

Birçok hasta, jinekologlarına bile durumlarını açıklayamadıklarını, eşlerinin de "o kadar da önemli değil" şeklindeki ifadelerle durumu geçiştirdiklerini vurguluyor. Kadın, kendi kendini beğenmiyor ve bir kısır döngüye giriyor. Hatta bu sebepten dolayı cinselliği sadece karanlıkta yaşayan kadınlar, birlikteliklerini ve cinsel hayatlarını çoğunlukla çözülmesi zor sorunlara boğuyorlar. Çünkü genellikle asıl sebep olan şey, genital plastik cerrahinin en sık endikasyonu, gerek genetik gerekse yaşlanmaya bağlı olarak küçük dudakların sarkık ve büyük olması. Bu, bisiklete veya ata binerken ve cinsel ilişkide ağrı ve acı duyulmasına dahi sebep olabiliyor.

Dış genital organların estetik cerrahisi kısaca şunları kapsıyor; Zühre kabarıklığının (pubis) küçültülmesi, iç ve dış dudakların düzeltilmesi, klitorisin düzeltilmesi, vajinanın gerilmesi ve daraltılması ile himen rekonstrüksiyonu. Öte yandan, mesela yaralanma veya tümör sebebiyle şekli bozulmuş dış genitallerin rekonstrüksiyonu da endikasyonlar arasındadır.

Örnek olarak, vajina daraltılması, özellikle fazla sayıda doğum sonrası gevşemiş ve cinsel hayatta tatmin açısından yetersiz kalan vajinayı doğal haline getirmek için, himen rekonstrüksiyonu da, evlenme çağına gelmemiş ancak tıbbi sebeplerden dolayı vajina muayenesi gerektiği için zarar görmüş himenin tamir edilmesi amacıyla uygulanabilmektedir.

Tüm bu imkanlara rağmen akıldan çıkarılmamalıdır ki, her cerrahi girişimde olduğu gibi bu girişimler de tehlikesiz değildir. Bundan dolayı mutlaka konunun uzmanı bir plastik cerraha danışmalısınız.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Oygar Aytekin

Op. Dr. Oygar AYTEKİN, 1974 yılında Almanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Bursa'da bitirdikten sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Henüz tıp fakültesi öğrencisi iken çok sayıda estetik burun ameliyatına müdahil olmuş olan Dr. AYTEKİN, ihtisasını da Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği'nde yapmış ve Plastik, Rekonstrüktif ve EstetikCerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2004-2008 yılları arasında Viyana'da, maksillofasiyal rekonstrüktif ve estetik cerrahi alanında hizmet veren özel bir kurumda çalışmalar yapmış olan Op. Dr. Oygar AYTEKİN, mesleki çalışmalarını Suadiye'de bulunan özel muayenehanesinde sürdürmektedir. Ayrıca, 2005 yılından beri, Avrupa'da sadece Viyana'da verilen "taze kadavra kafaları ...

Etiketler
Genital bölge
Op. Dr. Oygar Aytekin
Op. Dr. Oygar Aytekin
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube