Yüz germe ameliyatıyla neler düzelir? bu ameliyat kimlere yapılabilir ?

Yüz germe ameliyatıyla neler düzelir? bu ameliyat kimlere yapılabilir ?

Klasik yüz germe ameliyatı ile; göz kenarları, kulak önü, yanaklar, burun kenarları, ağız kenarları, ve dudaklar ile çene kemiği hattı boyunca (orta ve alt yüz bölgesi) oluşan sarkmalardan kurtulmak mümkündür. Yüz algısında 7 – 10 yıl gençleşme, yüz germe ameliyatlarında elde edilen olağan sonuçlardır.

İdeal bir yüz germe hastası;
– 45-60 yaşları arasında,
– orta ve alt yüzde sarkmaları olan,
– sigara içmeyen
– kollojen doku hastalığı bulunmayan
– yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi sorunları olmayan kişilerdir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? İyileşme Dönemi Nasıldır ?
Yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 4 saat sürer. Bu süre, kombine işlemlerin birlikte yapılması nedeniyle uzayabilir. Genellikle, yüze daha dolgun ve düzgün kontur sağlamak amacıyla; yüz germe ameliyatlarına yağ enjeksiyonları eklenir.

Yüz germe ameliyatında her ne kadar fazla deri çıkarılıyor olsa da, esas etki mekanizması başkadır. Yüz derisinin atında, yüz mimik kasları ve bazı zarlardan oluşan, SMAS (süperfisyal muskuler aponevrotik sistem) adı verilen bir katman vardır. SMAS yüzümüzün esas direncini sağlayan ve omurga görevi gören yapıdır. Bu nedenle esas germe işlemi SMAS üzerinde yapılır. Aksi takdirde sadece deride yapılacak germe işlemi, çok kısa zamanda etkisini yitirecektir.

Ameliyat sonrası hastanın 2 gün hastanede kalması, kanama kontrolü açısından yeterli ve gereklidir. Bu süreçte ağrı neredeyse hiç olmaz. Hatta bu ameliyatlar, uyuşuk ameliyatlardır. Çünkü yüzeyel sinirlerin kesilmesine bağlı olarak 6-8 hafta süreyle yüz cildinde uyuşukluk ve keçeleşmeler meydana gelir. Bu durum normaldir. Ameliyat sonrası en önemli sorun; ödem ve şişlikler olup, erken dönemde buz uygulaması ve basınçlı maske kullanımı ile çözülebilir. Ödemler ilk 3 hafta içerisinde tamamen geçer ve hasta yeni görüntüsüne kavuşur. Yüz germe ameliyatlarında kesiler saç içi, kulak ön ve arka kenarından yapılır. İyi bir yara bakımı ile neredeyse hiç iz kalmaz.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tamer Şakrak

Op.Dr Tamer ŞAKRAK, 15 Şubat 1977 tarihinde Almanya'da doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994  yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.   Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2011-2013 yılları arası Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde 2013-2014 yılları arası Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde görev yapmış olan Op.Dr Tamer ŞAKRAK mesleki çalışmalarına 2014 yılından beri kendi kurduğu Regenplast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde devam etmektedir. Gerek asistanlık gerekse uzmanlık dönemlerinde, bir çok bilimsel makale, bilimsel çalışma ve araştırma yazıları yazmış ve bu çalışmalardan ödüller almıştır. Profesyonel ...

Etiketler
Yüz germe ameliyatı ve sonrası
Op. Dr. Tamer Şakrak
Op. Dr. Tamer Şakrak
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube