Doktorsitesi.com

Yüz germe ameliyatıyla neler düzelir? Bu ameliyat kimlere yapılabilir ?

Op. Dr. Tamer Şakrak
Op. Dr. Tamer Şakrak
9 Aralık 2014466 görüntülenme
Randevu Al
Yüz germe ameliyatıyla neler düzelir? Bu ameliyat kimlere yapılabilir ?

Klasik yüz germe ameliyatı ile; göz kenarları, kulak önü, yanaklar, burun kenarları, ağız kenarları, ve dudaklar ile çene kemiği hattı boyunca (orta ve alt yüz bölgesi) oluşan sarkmalardan kurtulmak mümkündür. Yüz algısında 7 – 10 yıl gençleşme, yüz germe ameliyatlarında elde edilen olağan sonuçlardır.

İdeal bir yüz germe hastası;
– 45-60 yaşları arasında,
– orta ve alt yüzde sarkmaları olan,
– sigara içmeyen
– kollojen doku hastalığı bulunmayan
– yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi sorunları olmayan kişilerdir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? İyileşme Dönemi Nasıldır ?
Yüz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 4 saat sürer. Bu süre, kombine işlemlerin birlikte yapılması nedeniyle uzayabilir. Genellikle, yüze daha dolgun ve düzgün kontur sağlamak amacıyla; yüz germe ameliyatlarına yağ enjeksiyonları eklenir.

Yüz germe ameliyatında her ne kadar fazla deri çıkarılıyor olsa da, esas etki mekanizması başkadır. Yüz derisinin atında, yüz mimik kasları ve bazı zarlardan oluşan, SMAS (süperfisyal muskuler aponevrotik sistem) adı verilen bir katman vardır. SMAS yüzümüzün esas direncini sağlayan ve omurga görevi gören yapıdır. Bu nedenle esas germe işlemi SMAS üzerinde yapılır. Aksi takdirde sadece deride yapılacak germe işlemi, çok kısa zamanda etkisini yitirecektir.

Ameliyat sonrası hastanın 2 gün hastanede kalması, kanama kontrolü açısından yeterli ve gereklidir. Bu süreçte ağrı neredeyse hiç olmaz. Hatta bu ameliyatlar, uyuşuk ameliyatlardır. Çünkü yüzeyel sinirlerin kesilmesine bağlı olarak 6-8 hafta süreyle yüz cildinde uyuşukluk ve keçeleşmeler meydana gelir. Bu durum normaldir. Ameliyat sonrası en önemli sorun; ödem ve şişlikler olup, erken dönemde buz uygulaması ve basınçlı maske kullanımı ile çözülebilir. Ödemler ilk 3 hafta içerisinde tamamen geçer ve hasta yeni görüntüsüne kavuşur. Yüz germe ameliyatlarında kesiler saç içi, kulak ön ve arka kenarından yapılır. İyi bir yara bakımı ile neredeyse hiç iz kalmaz.

Etiketler

Yüz germe ameliyatı ve sonrasıYüz germe ameliyatı nasıl yapılır?Yüz germe ameliyatında iyileşme dönemiİdeal bir yüz germe hastası nasıl olmalıKlasik yüz germe ameliyatı nasıl olurKlasik yüz germe ameliyatı

Yazar Hakkında

Op. Dr. Tamer Şakrak

Op. Dr. Tamer Şakrak

Op.Dr Tamer ŞAKRAK, 15 Şubat 1977 tarihinde Almanya'da doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994  yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır