Ozon tedavisi ve gençleşme

Ozon tedavisi ve gençleşme


 Özellikle Avrupa’da yaygın olarak kullanılan KAN AŞISI ile vücudun antioksidanları tetiklenmekte ve yaşlanmanın başlıca sorumlusu olan serbest oksijen radikalleri ile savaşılmaktadır. Ozon fiziksel dayanıklılığı arttırdığı gibi erkeklerde ise cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde sıkça kullanılmaktadır.

OZON Anti-Aging ( geriye yaşlanma ) ve yeniden canlanma

Ozon tedavisi ile vücudun antioksidanları tetiklenmekte ve yaşlanmanın başlıca sorumlusu olan serbest oksijen radikalleri ile savaşılmaktadır.
İş hayatındaki stres, yoğun çalışma temposu ,zihinsel ve bedensel yorgunluk ozon (O3) tedavisine çok iyi yanıt verir.Ozonun kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin metabolizma akivasyonu ile genel iyilik hali ile kişiler kendilerini yenilenmiş hissetmektedirler.Profesyonel sporcular ve kadınlar bu tedaviden oldukça faydalanmaktadırlar. Ozon fiziksel dayanıklılığı arttırmaktadır. Erkeklerde ise cinsel fonksiyon bozukluklarında faydalı sonuçlar alınmaktadır.


Ormanlarda ve deniz kıyılarında soluduğumuz temizlik ve sağlık kokan havasıyla hatırlayacağımız bu mucize molekül hepimizin bildiği oksijenin yüksek enerjili halidir. Pek sağlık sorununda  kullanımı söz konusu ozonun cildin tazelenmesindeki rolü onu  anti aging tedavilerinin de vazgeçilmezi kılıyor.

  Tedavi amaçlı ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemez. Çünkü güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa belirli bir dozdan sonra tahriş edici etki gösterir. Fakat deriden ve dokulardan ozon çok kolaylıkla emilir. Onun için ozon tedavisi en sık olarak kanın ozonlanması(kan yıkama) veya ozon sauna yoluyla yapılır. Kanın ozonlanması ya kişinin kanı ozonlanarak kendisine geri verilir ya da solunum sistemi dışındaki dokulara ozon çeşitli yöntemlerle temas ettirilir. Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine girer. Hidrojen peroksit halinde biyolojik ve tedavisel olayları başlatır. Hücreler de kendi özellikleri ve türlerine göre buna çeşitli yanıtlar verir. 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. İsmail Ağar

Uz. Dr. İsmail Ağar 1961 Doğumlu. 1985 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi nörolöji klniğinde bir yıl süreli volanter hekim olarak çalıştı İstanbul Haydarpaşa Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Merkezi Araştırma Hastanesinde Eğitim ve araştırma görevlisi olarak Kardiovasküler Anestezi Yoğun Bakım ve Beslenme Uzmanlığı yaptı. Tıp fakültesi sonrasında Akupunktur, Mezoterapi ve Medikal Estetik dallarında çalışmaya başladı. Pariste Mezoterapi yönteminin mucidi Dr Pistor ile mezoterapide yeni uygulanacak ilaçlarla mezoterapinin geliştirilmesi konusunda çalıştı. Yine Pariste Medikal estetik alanının ilk hekimlerinden Dr. Herzog, Dr. Lecoz ile çalıştı. Paris Tıp Fakültesi hastanesinde Mezoterapi konusunda gözlemci hekim olarak çalıştı. Bugün tüm dünyada kırışıklık tedavile ...

Uzm. Dr. İsmail Ağar
Uzm. Dr. İsmail Ağar
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube