Otizmin farkındayız ama nasıl

OTİZMİN FARKINDAYIZ AMA NASIL

Otizmin farkındayız ama nasıl

 

Bir markette dolaşmak çoğu zaman bize eğlenceli gelir. Ama otizmli bir çocuk olsaydınız  alışveriş arabalarının gıcırdayan tekerleklerini, bipleyen kasaları,  aynı anda konuşan düzinelerce insanı, ağlayan bebekleri, indirimli ürün anonslarını, reyonların kokularını, tavandan gelen parlak floresan ışıklarını aynı anda hissedecek, fakat hiçbirini anlamlandıramayacaktınız. Günlük hayatın en basit işlerinden biri olan markete gitmek bile işkence gelecekti.

Her yıl Nisan ayı tüm dünyada Otizm farkındalık ayı olarak kutlanıyor.
Otizm tedavisinde bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış ve hala etkinliği araştırılan farklı yaklaşımlar mevcut. Bunlardan biri duyusal entegrasyon sorunlarını düzenlemek için uygulanan Duyu Bütünleme Terapisi..
 

Bu makale 10 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Nurcan Çelik

Fizyoterapist Nurcan Çelik, 2002-2007 yılları arasında Pamukkale üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun olmuştur. 2007 yılından itibaren Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, Pendik Özel Asya Fizik Tedavi Merkezi, Özel Bursa Bahar Hastanesi, Okyanus Özel Eğitim Merkezi, Özel Esentepe hastanesinde muhtelif yıllar çalışmış, mesleki gelişim anlamında bir çok özel eğitim ve kurslara katılmış ve tüm kurs programlarını başarıyla tamamlamıştır. Çalıştığı hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ekibinde aktif olarak rol almış riskli bebeklerin nöromotor anlamda gelişim takip ve desteğini sağlamıştır. Meslek hayatı boyunca bebek ve çocuklarla çalışmaktan ayrı keyif almış son yıllarda bu alanla ilgili eğitimlerine ağırlık vermiştir. Fizyoterapist Nurcan Çelik bu alandaki çalışmalarına kurucusu olduğu N SENSORY Duyusal ve Motor Gelişim D ...

Etiketler
Otizm anketleri
Fzt. Nurcan Çelik
Fzt. Nurcan Çelik
Bursa - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube