Osteopati tedavisi

Osteopati tedavisi

*Osteopati vücudu bir bütün olarak ele alarak değerlendiren ve vücuttaki işleyişin nereden ve hangi nedenle bozulduğunu ortaya koymaya çalışan elle teşhis ve elle tedavi tekniklerinin tümüdür.
* Osteopati doktorları, kas-iskelet sistemi dahil olmak üzere tüm vücut sistemlerinin bir arada çalıştıklarını bilirler.

*Vücut yapısı ile vücut fonksiyonu arasındaki kritik ilişkiyi tanımlayarak, bir sistemdeki bir bozukluğun başka bir sistemin ve / veya sistemlerin işlevlerini değiştirebileceğini bilir ve bunun için eğitilir.

*Sadece bir belirti veya şikayet üzerinde odaklanmaz; yaşam tarzı, çevre, beslenme, spor ve duygusal refah dahil olmak üzere hastanın yaşam biçimi ve alışkanlıklarına odaklanır.

*Kas iskelet sisteminin osteopatik tekniklerler-elle muamelesinin birçok bozukluk için başarılı bir tedavi tekniği olduğu kanıtlanmıştır.

*Çok sayıda ilaç terapisine doğal bir alternatif sağlayabilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Salih Ürper

Uzm. Dr. Salih ÜRPER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve "Spinal stenozlu hastalarda fleksiyon egzersizleri ile fleksiyon egzersizleri + fizik tedavi uygulamalarının yürüme mesafesi üzerine etkilerinin randomize çift kör değerlendirme sonuçlarının karşılaştırılması" başlıklı tezi ile Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında 2010-2012 yılları arasında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve 2012-2015 yılları arasında Özel İstanbul Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Salih ÜRPER, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Ankara'da bulunan özel Ağrı Kliniği'nde devam etmekte olup kliniğinde Nöral terapi-regülasyon ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Uzm. Dr. Salih Ürper
Uzm. Dr. Salih Ürper
Ankara - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube