Ortognatık cerrahı

Ortognatık cerrahı

Ortognatik cerrahi yüzde daha estetik görüntü oluşturmak ya da şiddetli bir kapanış bozukluğu olan hastalarda yapılan ameliyattır. Ortodontik tedaviler ile dişlerin düzgün sıralanması mümkündür. Ancak çenelerde mevcut olan anormal durumlar erişkin hastalarda düzeltilemez ve ortodontik tedavi yetersiz kalır. Böyle durumlarda bir çene-yüz cerrahı ya da bir plastik cerrah ve ortodontistiniz birlikte çalışarak bu ağır anomaliyi düzeltebilir. 

HANGİ DURUMLARDA CERRAHİ TEDAVİ UYGULANIR?

• Alt çenenin ileride olması
• Alt çenenin geride olması
• Üst çenenin ileride olması
• Üst çenenin geride olması
• Yüzde asimetri
• Üst çene dişlerinin aşırı görünmesi

Plastik cerrah tarafından operasyon gerçekleştirilir. Ameliyatınız genel anestezi altında ve tam teşekküllü bir hastanede gerçekleşir. Operasyon sonrası yaklaşık 2-3 gün hastanede kalınır. Daha sonra hasta taburcu edilir. Ameliyat anında braketleriniz çıkartılmaz ve iyileşme periyodunda braketlerinize takılan elastikler ile çeneler sabitlenir, iyileşme periyodundan sonra ortodontik tedaviniz yaklaşık 2-3 ay daha devam edecektir.

Ortognatik cerrahi operasyonlar mutlaka tecrübeli bir ekip tarafından yapilmalidir. Bu sekilde operasyona girecek bir hasta hem ortodonti hem de yapiacak cerrahi operasyon için ayri ucret ödemektedir. 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Engin Peray

Etiketler
Yüzde asimetri
Dr. Dt. Engin Peray
Dr. Dt. Engin Peray
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube