Oküloplastik cerrahi nedir?

Oküloplastik cerrahi nedir?

Oküloplastik cerrahlar 4 senelik göz uzmanlığı eğitimi sonrasında göz kapağı ve gözü çevreleyen diğer dokuların fonksiyonel ve estetik rekonstrüksiyonunun (yeniden yapılandırılması) yanı sıra orbita (gözün içerisinde yerleştiği soket) ve göz yaşı kanallarını ilgilendiren hastalıklar ve cerrahiler konularında ileri düzeyde eğitim alan göz doktorlarıdır.

Oküloplastik cerrahinin konuları arasında göz kapağı düşüklüğünün düzeltilmesi, estetik kapak cerrahisi, göz kapağı kenarı ve kirpik şekil/pozisyon bozukluklarının tamiri, çocuk ve erişkin göz yaşı kanal tıkanıklıklarının açılması, gözkapağı ve orbitadaki iyi ve kötü huylu tümörlerin çıkartılması ve kozmetik tamiri, protez göz uygulamaları, tiroid hastalığına bağlı göz ve çevresinde gelişen şekil bozukluklarının düzeltilmesi, travmaya bağlı gelişen kapak kesileri, göz yaşı drenaj sistemi yırtıkları ve orbita kırıklarının onarımı ve ayrıca göz çevresindeki istemsiz kasılmaların botoks enjeksiyonu ya da cerrahi yoluyla tedavi edilmesi sayılabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya

Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2000 - 2004 yılları arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ihtisasını tamamlayarak Göz Hastalıkları uzmanı olmuştur.  Göz Hastalıkları uzmanı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı doktorların çalışabilmesi için gerekli olan USMLE sınavlarını tamamlayarak ECFMG sertifikasını almış ve klinik üst-ihtisasa kabul edildiği Cincinnati Üniversitesi’nde Dr. Dwight Kulwin ve Dr. Robert Kersten yönetiminde 2006-2008 yılları arasında 2 yıllık oküloplastik, orbital ve rekonstriktif cerrahi üst ihtisas eğitimini tamamlamıştır. Aynı klinikte 2008-2009 yılları arasında 1 sene daha aktif olarak Oküloplas ...

Etiketler
Oküloplastik cerrahi
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya
Prof. Dr. Altuğ Çetinkaya
Ankara - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube