Keratokonus ve keranatural uygulaması (biyolojik halka nakli tedavisi)

Keratokonus ve keranatural uygulaması (biyolojik halka nakli tedavisi)

KeraNatural uygulaması, anestezi kullanılmadan lazer yardımıyla zayıflayan kornea tabakasına tünel açılarak doğal kornea dokusunun ağrısız, hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde yerleştirilmesi işlemidir. 

KeraNatural uygulaması Amerika Göz Bankası (Lions Vision Gift) tarafından tüm testlerden geçirilip tamamen steril hale getirilerek hazırlanan doğal kornea ile yapılmaktadır. 

"İstanbul Protokolü" adını verdiğimiz nomogram ile birçok keratokonus hastasında görme artışı sağlandı. 

Bu nomogram ile tedavi edilen keratokonus hastalarının ilk sonuçları; yurt dışında düzenlenen ESCRS (European Society of Cataract & Refractive Surgeons) bilimsel kongresinde ve Türk Oftalmoloji Derneği Ulusal Sempozyumu'nda sunumu kabul gördü.

Bu makale 1 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu

Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu, Adana'da dünyaya gelmiştir. 2006 yılında Özel Çukurova Bilfen Lisesi, 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’i başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.  2013 yılında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Göz Hastalıkları ihtisasına başlamış ve "Keratokonus Hastalarında Standart ve Hızlandırılmış Korneal Kollajen Çapraz Bağlama Tedavisinin Kornea Epitel Kalınlığı ve Subbazal Sinir Morfolojisi Üzerine Etkileri" başlıklı tez çalışması ile göz hastalıkları ihtisasını başarıyla tamamlamıştır. 2017-2019 yılları arasında Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mecburi hizmet görevini yapmıştır. Katarakt ve refraktif cerrahi, keratokonus ve kornea hastalıkları, kuru göz ve oküler yüzey hastalıkları başlıca ilgi alanlarını oluşturmaktadır. Evli ve ...

Etiketler
Keraring
Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu
Op. Dr. Sezer Hacıağaoğlu
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube