Okullar döneminde çocuklar için koronavirüs önlemleri

Okullar döneminde çocuklar için koronavirüs önlemleri

Okullar Açılıyor…

Evet yüz yüze eğitim başlıyor. Öğrenciler ve veliler için zor geçen bir zaman dilimini geride bıraktık ancak covid tehlikesi henüz hayatımızdan çıkmadı. Dikkat etmemiz gereken şeyler var elbette;

1- Öncelikle sağlık bakanlığımızın okullar için almış olduğu önlemlere uyalım, uyarılarına riayet edelim.

2- Kişisel hijyenimize dikkat edelim

3- Aile büyüklerinin ivedi bir biçimde covid aşılarını yaptırmış ve tüm dozları almış olduğundan emin olalım. Aşı bizi ve sevdiklerimizi covide karşı koruyacak yegane silah bunu unutmayalım.

4- Beslenme ve uyku düzenine dikkat edelim. Unutmayalım ki bağışıklık sistemini en çok destekleyen iki unsur düzgün ve dengeli beslenme ile yeterli ve kaliteli bir uykudur.

5- Hastalık belirtileri gösteriyorsanız eğer ( ateş, burun akıntısı vs ) lütfen doktorunuza danışın. Kendinizi ve çevrenizi korumak adına neler yapmanız gerektiği konusunda karar verirken doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket edin.

6- Bilgisayar, tablet ve televizyon karşında bu süreçte uzun saatler geçiren gençlerimizin okul döneminde bu süreleri önceki dönemlere göre makul seviyelere indirmeleri hem akademik başarı ve okula adaptasyon açısından hem de sağlık açısında önem arz etmektedir.

7- Düzenli spor aktiviteleri mutlaka hayatımızın bir parçası olmalı. Bilindiği üzere beden ve ruh sağlığı açısından sporun faydaları saymakla bitmez . Aynı zamanda önümüzdeki sürecin getireceği kaygı ve depresyonu da yenmemize yardımcı olacaktır kuşkusuz.

8- Tedbir alarak ( maske , mesafe ,hijyen ) sosyal hayata da adapte olalım. Sonuçta gençlerimizin sağlıklı bireyler olması için biraraya da gelmesi gerekiyor . Burada önemli olan uygun ortam ve covide karşı alınan önlemler. Bunları gözeterek sosyalleşmeye de önem verelim .

9- Aile birlikteliği çok ama çok önemli olacak . Önümüzdeki süreçte yaşanacak zorlukları aşarken aile bireyleri olarak el ele vermeliyiz . Birbirimize daha çok zaman ayırmalıyız. Çocuklarımız ile okul dışı zamanlarda daha kaliteli zaman geçirmeliyiz. Çocuklarımızın endişelerini, üzüntülerini ve beklentilerini kavramak adına bu çok önemli .

10- Önümüzdeki süreç bize hangi zorlukları getirirse getirsin çocuklarımıza karşı ebeveyn olarak sabırlı ve anlayışlı olmak bizim görevimiz . Çünkü sonuçta çocukların bu değişkenlik arz eden dönemde ruhsal yapılarını bizimki kadar sağlam tutmaları yapıları gereği çok zor. Onlara hem ebeveyn hem de rol model olarak örnek olmalıyız.

Bu makale 9 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ahmet Erhan Kişi

Uzm. Dr. Ahmet Erhan Kişi lise öğrenimin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni dönem 3'üncüsü olarak tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Uzmanlığını Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği tamamlayarak çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı olmuştur.

Mardın Dargeçıt İlçe Hastanesi, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Mersin Anamur Devlet Hastanesi, Mersin Mut Hastanesi ve Mersin Erdemli Hastanesi'nde görev yapmıştır.

Uzm. Dr. Ahmet Erhan Kişi mesleki çalışmalarına Medisun Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Okul
Uzm. Dr. Ahmet Erhan Kişi
Uzm. Dr. Ahmet Erhan Kişi
Ankara - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube