İnfertilite tedavisinde mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler

İşte doğurganlığı artıran tercih edilmesi gereken sebzelerden bazıları…  Bir sonraki  market alışverişi için bu listeyi mutlakla kaydedin !

İnfertilite tedavisinde mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler

İşte doğurganlığı arttıran tercih edilmesi gereken sebzelerden bazıları…  Bir sonraki  market alışverişi için bu listeyi mutlakla kaydedin:

 

1. Yapraklı yeşillikler: Marul, ıspanak, lahana, pazı, karalahana, su teresi

 

2. Turpgil sebzeler: Brokoli, Brüksel lahanası, lahana, karnabahar, Çin lahanası ve sarımsak

 

3. Kök sebzeler: Havuç, pancar, kabak, kabak, şalgam ve yaban havucu.

 

Bu sebzeler doğurganlığı artıran antioksidanlar, lifler ve hormonlarımızı dengelemeye yardımcı olan besinler açısından zengindir.

Bu makale 5 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Nilüfer Deniz Ünal

1998 yılında Bursa’da doğmuştur. Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü 2020 yılında onur derecesi ile bitirmiştir. Yeditepe İhtisas Hastanesi ve Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesinde anne çocuk, kadın hastalıkları ve doğum, onkoloji, hastalıklarda beslenme, poliklinik alanlarında staj yaparak eğitimini tamamlamıştır. 2021 yılında yine Yeditepe Üniversitesinden Fitoterapi Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Son olarak 2022 yılında Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni olmaya hak kazanmıştır. Meslek hayatına şuan Nişantaşı’nda Op. Dr. Hasan Çağlar Gürol’un yanında devam etmektedir.

Etiketler
İnfertilite tedavisi
Dyt. Nilüfer Deniz Ünal
Dyt. Nilüfer Deniz Ünal
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube