Obezite neden tedavi edilmeli?

Obezite neden tedavi edilmeli?

1-WHO’nun (Dünya Sağlık Örgütü) verilerine göre obesite dünyada sigaradan sonra önlenebilir ikinci ölüm nedenidir. 
2-Beraberinde birçok hastalığa direkt neden olduğu gibi obeziteden bağımsız gelişen bir çok hastalığında gidişatını kötü etkiler. 

3- . Psikolojik, metabolik, biokimyasal, genetik, çevresel ve fizyolojik bir çok nedene bağlı olarak gelişen multifaktöriyel bir hastalıktır. Bir hastalık olarak tedavi edilmelidir. 
4- Morbid obezite sağlığınızı ciddi anlamda tehlikeye sokar, ömrünüzü kısaltır, yaşam kalitenizi bozar ve hatta ölüme neden olur. 
Dünyada 65 milyondan fazla erişkin ve 10 milyona yakın çocuk obezite nedeniyle ciddi sorunlar yaşamakda ve obezite yaşamı tehdit eden en önemli hastalıkların önde gelen nedeni olmaktadir. Eğer kilolu iseniz gelişebilecek hipertansiyon, tip 2 diabetes ve kalp hastalıkları açısından çok ciddi anlamda yüksek riske sahipsiniz demektir. 
Obezite ilgili doğrudan ilişkili 100' lerce hastalık vardır ama en önemli 10 tanesi; 
1-HİPERTANSİYON 
2-DİABETES 
3-KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLAR 
4-YÜKSEK KOLLESTEROL VE TRİGLİSERİD SEVİYESİ 
5-İNFERTİLİTE 
6-KANSER 
7-BOYUN VE EKLEM AĞRILARI 
8-CİLT HASTALIKLAR 
9-ÜLSER 
10-SAFRA KESESİ TAŞLARI 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Erol Vural

Op. Dr. Erol Vural, 1974 yılında Kırşehir'de dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini Kırşehir Cacabey İlköğretim Okulu'nda tamamlayan Dr. Vural lise eğitimini ise Ankara Aydınlıkevler İnönü Anadolu Lisesi' nde aldı. Tıp eğitimine 1992 yılında  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlayan Dr. Vural, 1998 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. İhtisasını Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde sürdüren Dr. Vural, uzman doktor unvanını almasının ardından mecburi hizmetini 2004 yılında 2 yıl süreyle Erzurum Palandöken Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Ardından İsveç Karolinska Üniversitesi'nde klinik fellowship olarak Obezite ve Metabolik Cerrahi alanında çalıştı. Sonraki mesleki yaşantısında İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde ve Esenyurt Devlet Hastanesi' nde görev yapan Dr. Vural, 2 ...

Etiketler
Obezite tedavisi
Op. Dr. Erol Vural
Op. Dr. Erol Vural
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube