Nedir bu estetik gülüş tasarımı

Nedir bu estetik gülüş tasarımı

Diş konusunda problemi olan hastalarımızın araştırdığında sıklıkla karşısına çıkan güncel bir konu estetik diş hekimliği olmaya başladı. Peki gerçekten nedir bu gülüş tasarımı dediğinizi duyar gibiyiz. Teorik bilgiye girmeden kısaca özetlemek gerekirse ön dişlerin çarpıklığını, dişler arası boşluğu, boyut farkını düzelttiğimiz işlem aslında gülüş tasarımı. Hani derler ya benim dişlerim şu ünlünün dişleri gibi olsun, inci gibi olsun ama yapay durmasın diye. İşte onu planlama işlemlerine gülüş tasarımı diyoruz. Tasarlarken de bir mühendis gibi ağız içindeki dişlerin görüntüsünü bilgisayara aktarıyoruz, ölçüyoruz, biçiyoruz en güzel görüntüye ulaşana kadar demo üzerinde çalışıyoruz. Bitmiş görüntüyü hastalarımıza gösteriyoruz ki genelde siz hastalarımız dişlerinizi çok beğeniyorsunuz :)

Tasarladığımız şekilde üretip ağzınızdaki son uyumlarına da baktıktan sonra ( mesela konuşmanıza, yüz hatlarınızla uyumuna gibi) bize ağzınıza gerçek halini takıyoruz.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Dilara Elmacı

Dt. Dilara Elmacı, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Mesleki çalışmalarına DentaMer Ağız Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Gülüş tasarımı nedir
Dt. Dilara Elmacı
Dt. Dilara Elmacı
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube