Diş implantı

Diş implantı

Yıllar içeresinde gerçekleşen diş çürüğü ya da periodontal (diş eti hastalıkları) kaynaklı diş kayıpları hastaları estetik ve fonksiyonel açıdan olumsuz etkilemektedir. Günümüzde dental implantaların kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Gerek hasta memnuniyeti gerekse diş hekimlerine sağladağı avantajlar göz önüne alındığında dental implantlar modern diş hekimliğinde önemli bir yer edinmiştir.

İmplant nedir?

Oral implantolojinin temeli sayılan osteointegraasyon kavramı, Branemak tarafından 1952 yılında tavşan kemikleri üzerinde yaptığı kemik iyileşmesi ile ilgili olarak yapılan mikroskobik çalışmalara dayanmaktadır. 1960’lı yıllarda yapılan çalışmalar sonucu osteointegrasyon kavramı ortaya çıkmıştır. Osteointegrasyon, canlı kemik dokusu ile implant yüzeyi arasında direkt yapısal ve işlevsel bağlantı olarak tanımlanmıştır.

Dental implantlar, çene kemikeri içine yerleştirilen  genel olarak titanyum ve titanyum alaşımlarından oluşan yapılardır.

Bu makale 20 Temmuz 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dt. Yiğit Ali Özkubat

Uzm. Dt. Yiğit Ali Özkubat, Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Eskisehir Osmangazı Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başlamıştır.

Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
whatsapp
Etiketler
İmplant nedir
Uzm. Dt. Yiğit Ali Özkubat
Uzm. Dt. Yiğit Ali Özkubat
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube