Implant zor bir tedavimidir?

Implant zor bir tedavimidir?

Dental implantlar eksik dişlerin yerine gelen yani diş kökünü taklit eden titanyumdan yapılmış materyallerdir. Titanyum, insan vücuduna en biyo uyumlu materyaldir. Bu yüzden dental implantların insan sağlık açısından her hangi bir zararı yoktur.

Dişsiz bölgelerde kemik içerisine uygulanacak dental implantlar sayesinde o bölgede daha önce kaybedilmiş fonksiyon ve estetik tekrardan kazanılmış olunur.

PEKİ ZOR BİR TEDAVİMİDİR?

Günümüzde bir çok kişi implantların komplike ve ağrılı bir tedavi süreci olduğunu düşünmektedir fakat bu tamamıyla yanlış bir bilgidir. Dental implantlar tedavi süreci olarak ilk seansta implant yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanmasının ardından 15 dakika gibi kısa bir süreçte ilgili bölgedeki kemik içerisine yerleştirilmesinin ardından implantların çene kemiği içerisinde kemik ve implant arasında sıkı bir bağ oluşturması için ortalama 3 aylık bir bekleme süresi vardır. Bu süreç implant üzerine gelecek dişin direncinin arttırılması için önemli bir süreçtir.

Bu üç aylık sürecin sonunda 2. Seansta yapılan implantlar üzerinden ölçü alınarak, 3 veya 4 günlük kısa bir sürenin ardından hasta tekrar kaybettiği dişine kavuşmuş olur.

EKSİK DİŞSİZ BÖLGE BEKLENİLMELİMİDİR?

Ayrıca diş kaybı yaşanan bölgede implant yapılması için çok fazla beklenilmemelidir. Dişsiz bölgeye komşu olan dişlerde veya dişsiz bölgenin karşıtı dişlerde boşluğa doğru devrilme ve ilgili bölgede kemik incelmesi görülmektedir.

Bu durum bu bölgeye implant yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu durumda bu bölgeye kemik tozu eklenmesi veya kemiğin kalite ve boyutunu arttırıcı ileri cerrahi yöntemleri uygulanmaktadır. Dental implantlar köprüye göre daha estetik ve daha hijyenik bir tedavi yöntemidir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Alpaslan Burak Zorlu

Dt. Alpaslan Burak ZORLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi ( İngilizce) Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Yurt içi ve yurt dışı bir çok kongre, sempozyum ve kurs katılımını başarıyla tamamlayan Dt. Alpaslan Burak ZORLU, şu an Almanya Münster Üniversitesi Oral İmplantoloji ve Ağız Çene Cerrahisi uzmanlık eğitimine devam etmektedir. Mesleki çalışmalarına ise, 2017 yılında Antalya'da bulunan kuruculuğunu yaptığı Zorlu Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
İmplant kaynaşması
Dt. Alpaslan Burak Zorlu
Dt. Alpaslan Burak Zorlu
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube