Medikal cilt bakımı

Medikal  cilt  bakımı

Cildimiz, farklı dış etkenlerden zarar görür ve etkilenir. Hayatın bir ritmi olan yaşlanma süreci yaşam boyunca devam ederken,  güneş ışınları, olumsuz çevre koşulları, sigara içmek ve dengesiz beslenme gibi etkenlerde zarar verir.

Zaman içerisinde korunamayan cilt, renk değişikliği (sararma, lekelenme gibi), gevşeklik ve esneklik kaybı gösterir. Bakımı yapılan cilt bu faktörlere karşı daha fazla direnç gösterir.

Doğru ve yerinde yapılan bakımlar cildin tazeliğini daha uzun korur. Bu yüzden uzman kişilerin önerisi doğrultusunda cildin uygunluğuna göre yapılacak olan bakım parlayan bir yüz ile size geri dönecektir.

Medikal cilt bakım hangi aşama ile başlar?

Cilt bakım uygulamasına başlanmadan önce cilt kontrolü yapılır. Cildin tipi, yaşa göre, yıpranma derecesi ve problemlerine göre kişiye özel bir medikal cilt bakım programı oluşturulur. Hassasiyetle seçilmiş olan ürünler doğru bir işlem sırası ile özenle uygulanır.

Medikal cilt bakımı neden yaptırılmalıdır?

Yapılan bakım sonrası ciltte oluşan parlaklığın yanında gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, metabolizmanın hızlandırılması ve lenf drenajı ile toksinlerin atılımı sağlanır. Sürekli yapılan medikal cilt bakım sayesinde cildin üzerinde kalıcı, koruyucu bir tabaka oluşturulur. Bu sayede kırışık oluşumu bir nebze yavaşlatılır ve cildiniz daha gergin ve genç görünür.

Medikal cilt bakımı ne kadar sürer?

Kişiye yapılacak bakım özelliklerine göre 45 ila 90 dakika arasında değişkenlik gösterir.

Medikal cilt bakım öncesi ne gibi kontroller yapılır?

Yapılan kontroller kısa bir sürede tamamlanır

Cilt parlak mı, mat mı?

Ciltte pullanma var mı?

Cildin gözenek durumu

Cildin nem durumu

Cilt yapısı

Cilt bozuklukları

Gözenekler geniş

Gözenekler dolu

Gözenekler orta

Nemsiz

Nem oranı normal

Nemsizliğe meyilli var

Kırışık oluşumu

Elastikiyeti

Kas gerilimi

Pigmentleşme

Komedonlar (siyah nokta)

Sivilceler

Yağ kistleri

Cilt iltihaplanmaları

Cilt durumuna göre yapılan medikal cilt bakımları nelerdir?

Kuru cilt bakımı

Yağlı cilt bakımı

Karma cilt bakımı

Olgun cilt bakımı

Normal cilt bakımı

Hassas cilt bakımı

Problemli akneli cilt bakımı

Şehir cildi bakımı

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube